Εφυγε ο Αγγελος

Μπρατάκος

Ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και εν γένει της συντηρητικής παράταξης, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, βουλευτής και γενικός διευθυντής του κόμματος (συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότησή του), ο Αγγελος Μπρατάκος έφυγε από τη ζωή στα 86 του έτη. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και συνδέθηκε όλα του τα χρόνια με την παράταξη που υπηρέτησε από διάφορα νευραλγικά πόστα. Γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ Αθηνών στις εκλογές το 1990, το 1993 και το 1996. Ηταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε έναν άνδρα που τίμησε τη δημόσια ζωή και υπήρξε στήριγμα της παράταξής μας. Ο Αγγελος Μπρατάκος σφράγισε με το ήθος και τον δυναμισμό του την πολιτική δράση. Η σκέψη μας, στην οικογένειά του».

Ο Τασούλας για τον εκλιπόντα. Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην υφυπουργού και βουλευτή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος δήλωσε: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούµε τον Αγγελο Μπρατάκο, βουλευτή της ΝΔ επί σειρά ετών, πρώην υφυπουργό Εσωτερικών και πρώην γενικό διευθυντή της ΝΔ, θέσεις τις οποίες υπηρέτησε µε ήθος, εργατικότητα και συνέπεια. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερµά συλλυπητήριά µου». Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο στις 11.00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στη Νέα Σµύρνη, ενώ η οικογένεια µέσω του γιου τού θανόντος Ιωάννη Μπρατάκου εξεδήλωσε την επιθυµία αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονοµικά η Κιβωτός του Κόσµου.

Περιοδεία ΚΚΕ

στις πυρκαγιές

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε χθες στην περιοχή της Γορτυνίας, αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ, Νίκο Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και περιφερειακό σύμβουλο και Γιάννη Φράγκο, γραμματέα της ΚΟΒ Γορτυνίας και δημοτικό σύμβουλο. Από τις συζητήσεις με κατοίκους και με εθελοντές που παλεύουν με τις φλόγες στην περιοχή, κοινή ήταν η διαπίστωση, δήλωσαν τα στελέχη του ΚΚΕ, ότι: «Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε μεγάλο μέτωπο και απειλεί χωριά και το Μαίναλο». «Χρειάζεται παραπέρα ενίσχυση των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων και άμεσα. Η όποια υποτίμηση για την ενίσχυση αυτή τη στιγμή θέτει σε κίνδυνο τα χωριά, ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τον φυσικό πλούτο της Αρκαδίας, το Μαίναλο», συμπλήρωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ.