Δεν εγκρίνουν οι συριζαίοι την επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας γιατί – όπως ανέφερε ο πορτ παρόλ τους – δεν ξέρει την περιοχή. Α! Και στην Καλαμάτα, λένε, πέτυχε γιατί είχε λαϊκή νομιμοποίηση ως εκλεγμένος δήμαρχος. Ας ενημερώσει κάποιος τους συντρόφους πως ούτε οι ρουμάνοι πυροσβέστες γνώριζαν την περιοχή, αλλά ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας δήλωσε «αν δεν υπήρχαν αυτοί θα κυνηγούσαμε ακόμη τις φλόγες από πίσω».

Μεταφορά

Η μεταφορά των δασικών υπηρεσιών στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν άρεσε στον Σωκράτη Φάμελλο. Θα δημιουργήσει, αποφάνθηκε, προβλήματα στη Δημόσια Διοίκηση και δεν συνοδεύτηκε από δέσμευση άμεσης στελέχωσης και χρηματοδότησης. Θα είχα μεγάλη περιέργεια να μάθω ποια προβλήματα θα προκαλέσει κατά την άποψη του. Ωστόσο, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί απαιτούνται νέες προσλήψεις. Ισως επειδή η παροχολογία κάθε είδους είναι το μόνο που ξέρει να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Καμπάνια

Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης – οι συριζαίοι εθνοπατέρες Ηρακλείου – με αφορμή το λοκντάουν στον νομό τους κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει «σε μια επιθετική, διεθνή διαφημιστική καμπάνια με την άρση των περιοριστικών μέτρων, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πάντως, η Κρήτη έχει χάρη στον καιρό της μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές σεζόν – και είναι γνωστό τοις πάσι.

Μάνικα

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών» απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην αξιωματική αντιπολίτευση που τον κατηγορεί πως έχει εξαφανιστεί. Από τη διατύπωση της απάντησης είναι προφανές ότι μπορείς να βγάλεις το αγόρι από το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορείς όμως να βγάλεις το ΠΑΣΟΚ από το αγόρι.