Ενας λαβύρινθος από νήματα υφαίνεται στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου στη Μικρή Επίδαυρο, ο οποίος υποδέχεται από αύριο το κοινό όχι για κάποια παράσταση αλλά για τη διαδραστική εικαστική εγκατάσταση «Ιεροί λόγοι / COVID-19» της Αιμιλίας Παπαφιλίππου. Το πρωτότυπο έργο που δημιουργήθηκε ύστερα από ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία στοχασμού πάνω στην ανθρώπινη επαφή και την επικοινωνία στην εποχή του υποχρεωτικού εγκλεισμού και της υγειονομικής κρίσης, θέλοντας να αναδείξει τη θεραπευτική αξία της τέχνης.

Η Παπαφιλίππου στήνει το έργο της με αναφορές και στο κείμενο «Ιεροί λόγοι» του Αίλιου Αριστείδη για τη θεραπεία του από τον θεό Ασκληπιό και την προσπάθειά του να εκφραστεί.

Οι επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν αλλά και να αποφύγουν τα νήματα που ενώνουν τα σημεία του αρχαιολογικού χώρου με το περιβάλλον και να διαγράψουν τη δική τους διαδρομή ανάμεσα σε ταινίες απαγόρευσης και εμπόδια. Θα συμμετάσχουν έτσι σε μια συμβολική αναπαράσταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής πορείας. Οπως αναφέρει η καλλιτέχνιδα, «στον πρόσφατο υποχρεωτικό εγκλεισμό (το διαβόητο lockdown), η απαγόρευση του συναθροίζεσθαι και η συνακόλουθη ανάσχεση της συλλογικής πολιτισμικής εμπειρίας μάς έκαναν να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την τέχνη ως συνεκτικό ιστό μεταξύ των ανθρώπων».

Η εγκατάσταση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 16.00-21.00, από τις 13 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.