Ο Αλκης Κυνηγάκης μίλησε μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Τόκιο και την 5η θέση στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας: «Δεν είχα ιδιαίτερους συμμάχους αυτή την πενταετία. Το είπε και ο Ιακωβίδης. Είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Αν είχαμε κάθε χρόνο Ολυμπιάδα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Λείπει ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας στο σκοτάδι μας»!

Ο Εμμανουήλ Καραλής ύστερα από την τέταρτη θέση που κατέλαβε στον τελικό του άλματος επί κοντώ έδειξε προς την κάμερα το μήνυμα που είχε ήδη γράψει και ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει τους γονείς του για όσα έκαναν γι’ αυτόν μέχρι να φτάσει στην επιτυχία.

«Συγγνώμη…»

H Μαρία Πρεβολαράκη αποκλείστηκε στο αγώνισμα της ελευθέρας πάλης στην κατηγορία των 53 κιλών. «Ηταν ένας απογοητευτικός αγώνας για μένα. Δεν έχω δικαιολογία. Δεν ήταν η μέρα μου. Τι να πω. Συγγνώμη σε όσους με πίστεψαν και τους απογοήτευσα».

Η Αννα Ντουντουνάκη στην κολύμβηση  έκανε στον ημιτελικό της πεταλούδας πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο έμεινε οριακά εκτός οκτάδας και στις δηλώσεις της δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, συγκλονίζοντας τους φιλάθλους και όχι μόνο που την παρακολουθούσαν.