Ο Ολυμπιακός έχει μπει πλέον σε ρυθμούς Σλόβαν, με στόχο τον τελικό προορισμό που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε αυτά τα παιχνίδια θα κάνει το ντεμπούτο αφενός ο τσέχος γκολκίπερ Τόμας Βάτσλικ, αλλά και ο Χένρι Ονιεκούρου.

Ο νιγηριανός μέσος (που μάλιστα άλλαξε και το χρώμα των μαλλιών του – κάτι που συνηθίζει συχνά – από πράσινο σε απόχρωση κόκκινου)  ανυπομονεί να ξαναμπεί σε αγωνιστική δράση και είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, με τον Πέδρο Μαρτίνς να θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και το «διάβασμα» των φάσεων.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας επικράτησε με 3-1 της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε για το πρωτάθλημα Σλοβακίας και πλέον «βλέπει» Ολυμπιακό, για τον οποίο ο προπονητής της Βλάντιμιρ Βάις τόνισε: «Μας περιμένει ένας σκληρός αντίπαλος. Ισως θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποια μεταγραφή πριν από τα δύο ματς. Ξέρω ότι ο κόσμος μπορεί να είναι θυμωμένος μαζί μου γιατί ακόμα μιλάω για αυτό, αλλά είναι πραγματικότητα, δεν έχουμε αρκετούς επιθετικούς παίκτες».

Ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα, που είχε βρεθεί ξανά στον δρόμο των πρωταθλητών τη σεζόν 2019-20 στο 0-0 απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν εκτός έδρας, θα σφυρίξει τον αγώνα της Πέμπτης, ενώ τον επαναληπτικό (26/8) στην Μπρατισλάβα θα διευθύνει ο Γερμανός Ντενίζ Αϊτεκίν.

Γιάννης Λαμπίρης