Οι άστεγες ΠΑΕ ζητούν μετ’ επιτάσεως κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2022-23, αλλά η Λίγκα στα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης της προσεχούς Δευτέρας θέτει ως αφετηρία την περίοδο 2023-24.

Και τούτο διότι αρκετές ομάδες έχουν υπογράψει φέτος διετή συμβόλαια. Χθες, εν προκειμένω, ανακοινώθηκε και η συνεργασία του ΟΦΗ με την Cosmote έως το 2023. Το ντιλ προβλέπει μετάδοση των εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος, όλων των φιλικών, καθώς και επιλεγμένες αναμετρήσεις των Πρωταθλημάτων Υποδομής.

Από την άλλη ο Βόλος (που δεν έχει συμφωνήσει με τηλεοπτικό πάροχο) εξέδωσε χθες ανακοίνωση, μετά την οριστική αναβολή της πρεμιέρας, καλώντας ΕΠΟ και κυβέρνηση να παρέμβουν: «Μόνη πλέον ελπίδα είναι η ΕΠΟ και η Κυβέρνηση να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και να προχωρήσουν επιτέλους σε παρεμβάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες με την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα του κόσμου και όπως ρητά προβλέπει η ολιστική μελέτη που εκπονήθηκε από τη FIFA και την UEFA».