Στα κύματα αποδοκιμασίας για την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 προστίθεται και η χθεσινή διαρροή της ΕΠΟ με τα σχόλια του εμπλέου απογοήτευσης Θοδωρή Ζαγοράκη.

«Ετσι δεν μπορούμε να πάμε πουθενά ως εθνικό ποδόσφαιρο» ήταν μία από τις ατάκες του προέδρου της Ομοσπονδίας που μίλησε ακόμη για κατηφόρα και έλλειψη στοιχειώδους λογικής και τόνισε την ανάγκη για αλλαγή ρότας.

«Είναι απογοητευτικό να μιλάμε για μπάλα και αυτή να μην κυλάει στο χορτάρι. Προερχόμαστε από δύο σεζόν που τις σημάδεψαν πρωτοφανείς καταστάσεις κι ενώ όλοι ψάχνουν λύσεις για να βγουν από όσα προβλήματα προκάλεσε η πανδημία, εμείς δημιουργούμε και άλλα. Ετσι δεν μπορούμε να πάμε πουθενά ως εθνικό ποδόσφαιρο!

Δεν υπάρχουν πλέον απλές ενδείξεις ότι αρμενίζουμε στραβά και χρειάζεται να αλλάξουμε ρότα. Υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις, όπως η θέση μας στη διεθνή βαθμολογία. Πραγματικά, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει συνεννόηση σε στοιχειώδη ζητήματα για να σταματήσει αυτή η κατηφόρα. Ελπίζω να βρεθεί η στοιχειώδης λογική και να δοθεί μια λύση σύντομα» ανέφερε ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε συνεργάτες του, σύμφωνα με τη χθεσινή διαρροή.

Απομένει να φανεί τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει η ΕΠΟ για την εξομάλυνση.

Η β’ επαναληπτική ΓΣ

Σήμερα, πάντως, στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η β’ επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας 1, στην οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία για να εγκριθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Αν ψηφιστεί η προκήρυξη (κόντρα στα προγνωστικά), το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σάββατο 28 Αυγούστου. Διαφορετικά, το γαϊτανάκι των Γενικών Συνελεύσεων θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 23/8 (τότε θα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία με 11 από τις 14 ψήφους).

Σημείο τριβής παραμένει το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ως γνωστόν, οι έξι ομάδες που δεν έχουν συμφωνήσει με πάροχο (Βόλος, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Ιωνικός) και ο ΠΑΟΚ (που φέρεται να διαπραγματεύεται ακόμη το συμβόλαιό του) αρνήθηκαν να ψηφίσουν την προκήρυξη. Τούτο το γκρουπ των επτά ζητάει να επανέλθει η κεντρική διαχείριση από τις επόμενες σεζόν.

Σημειωτέον, αν δεν αρχίσει η Σούπερ Λίγκα 1 το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου (πρέπει να ψηφιστεί η προκήρυξη τουλάχιστον 96 ώρες πριν από τα παιχνίδια, βάσει ΚΑΠ), η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία είναι στις 11-12 Σεπτεμβρίου, καθώς μεσολαβεί η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.