Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ ο Νορντίν Αμραμπάτ είχε οριοθετήσει τους βασικούς στόχους του (στέψη στο πρωτάθλημα, συμμετοχή με την Εθνική Μαρόκου στο Μουντιάλ). Μέσω όμως της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraaf» εμφανίστηκε πιο αποκαλυπτικός για το παρασκήνιο της μετακίνησής του στην Ελλάδα.

Ανέφερε γιατί απέρριψε την προηγμένη La Liga προτιμώντας την Ενωση. «Θα μπορούσα να πάρω υψηλούς μισθούς στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Επίσης η Ράγιο Βαγιεκάνο μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στη La Liga αλλά στην ηλικία που είμαι δεν μπορώ να παλεύω για να μην υποβιβαστεί η ομάδα». Ούτε για προβιβασμούς διψούσε, μαρτυρώντας ότι δεν πείστηκε από το πρότζεκτ της Μάλαγα. Γιατί τον κάλυψε η ΑΕΚ; «Εψαξε για έμπειρους ηγέτες και είναι ένας λόγος που απευθύνθηκαν σ’ εμένα». Αποκάλυψε επίσης και τη συνομιλία που είχε με τον κόουτς Βλάνταν Μιλόγεβιτς. «Μου είπε ότι δεν ανησυχεί για τη φυσική μου κατάσταση, γιατί με έχει δει να τρέχω 10 χιλιόμετρα ανά αγώνα, δύο φορές την εβδομάδα, με 40 βαθμούς Κελσίου. Πράγματι, είμαι σε καλή κατάσταση».

Ως προς αυτό εγγυήθηκε και ο ατζέντης του Μαχντούντ Ελ Μπουστατί, που μίλησε στην ιστοσελίδα voetbalzone.nl: «Λίγοι ζουν τόσο πολύ για το άθλημα όσο ο Νορντίν. Δεν πίνει, δεν βγαίνει ποτέ. Είναι 34 ετών, αλλά βλέπεις πώς φαίνεται… Ο γιατρός της ΑΕΚ σοκαρίστηκε από την ικανότητά του και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να παίξει αμέσως».

Απρόσμενο μπόνους

Εν τω μεταξύ, η δεδομένη πρόκριση του Γιώργου Αθανασιάδη με τη Σερίφ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Champions League ή Europa League) συνεπάγεται και μπόνους για την ΑΕΚ βάσει της συμφωνίας του δανεισμού.

Το οικονομικό όφελος θα είναι υψηλότερο αν η ομάδα της Μολδαβίας προκριθεί στο group stage της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (έχει κερδίσει 3-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην πρώτη κόντρα τους στα πλέι οφ).

n Σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο υποβλήθηκε χθες ο Λιβάι Γκαρσία και αναμένεται να επιστρέψει σε 3-4 εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, η Ενωση έκλεισε φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης (λόγω αναβολής πρεμιέρας πρωταθλήματος) που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

n Ο 22χρονος winger της ΑΕΚ Χρήστος Γιούσης δοκιμάζεται στην ολλανδική Μάαστριχτ.