Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος: Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοίνωσε την έναρξη κατάθεσης αιτήσεων εργαζομένων για συμμετοχή τους σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης. Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου 2021. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης για 3.500 εργαζομένους με αντικείμενο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων. Δικαιούχοι συμμετοχής είναι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της οικονομίας και οι οποίοι κατοικούν στις Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ ανά ώρα μεικτά, με ανώτερο ποσό 750 ευρώ μεικτά. Το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες. Η επαγγελματική συμβουλευτική υποστήριξη θα είναι 15 ώρες ανά ωφελούμενο. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίοι είναι κάτοικοι των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, πλήρους απασχόλησης, εποχικά εργαζόμενοι ή μερικής απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται πρέπει να είναι του ιδιωτικού τομέα. Ο κλάδος και το είδος δεν λαμβάνονται υπόψη στην αίτηση συμμετοχής. Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης αφορούν: στελέχη Διαχείρισης και Διοίκησης Εργου, πωλητές – στελέχη Εξαγωγικού Διεθνούς Εμπορίου, στελέχη διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικούς Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-Commerce), τεχνικούς τήρησης διαδικασιών βιομηχανικής παραγωγής, τεχνικούς οργάνωσης της βιομηχανικής παραγωγής, στελέχη τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, στελέχη διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται ηλεκτρονικά και η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου 2021. Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Εκθεση DEFEA: Στο διάστημα από 9 έως και 11 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση για την αμυντική βιομηχανία και ασφάλεια Defence Exhibition Athens – DEFEA. Οπως ήδη ανακοινώθηκε η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo.

ΑSIA FRUIT LOGISTICA: Από τις 7 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Εκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, ASIA FRUIT LOGISTICA στο Χονγκ Κονγκ. Τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της Διεθνούς Εκθεσης Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών για Επαγγελματίες, ASIA FRUIT LOGISTICA, για τις 7 με 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Χονγκ Κονγκ, έχει ανακοινώσει ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.