Για χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.273 νέα κρούσματα, 20 νέους θανάτους και 286 διασωληνωμένους. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη. Οσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα, στην Αττική εντοπίστηκαν 709 κρούσματα, στην Κρήτη 336 και στη Θεσσαλονίκη 318.

Στη Χίο, δύο ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν στη μονάδα COVID του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου κατέληξαν, ανεβάζοντας στα 23 τα θύματα του κορωνοϊού στο νησί. Ταυτόχρονα, στο νησί επικρατεί ανησυχία καθώς εδώ και έναν μήνα νοσηλεύονται βρέφος με κορωνοϊό το οποίο είναι μόλις 40 ημερών αλλά και ένας 12χρονος μαθητής. «Εχουμε μπει για τα καλά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας» δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος κατά τη χθεσινή ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας τη σχεδόν πλήρη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, σε ποσοστό πάνω από 85%, γεγονός που παρατηρείται πλέον ότι συμβαίνει παγκοσμίως, ενώ σημείωσε ότι «τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και έναντι του Δέλτα στελέχους του ιού σε σχέση με την πρόκληση σοβαρής νόσου, διασωλήνωσης και θανάτου σε ποσοστά που είναι πάνω από 90%».

Οπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τη νέα παράταση έως τις 27 Αυγούστου της αεροπορικής οδηγίας με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού, υποχρεωτικό θα είναι στο εξής το τεστ για τον κορωνοϊό στην άφιξη για ταξιδιώτες ανεξαρτήτως υπηκοότητας, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, από 13 χώρες (Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Ρωσία και Τουρκία).