ΤΑΙΝΙΕΣ

Ενας μεγάλος έρωτας

ΕΡΤ2, 22.00

Αρραβωνιασμένοι με άλλους αλλά ερωτευμένοι μεταξύ τους, ο Μάικ (Γουόρεν Μπίτι) και η Τέρι (Ανέτ Μπένινγκ) ορκίζονται να ιδωθούν ξανά, μονάχα όμως αν εξακολουθούν αγαπιούνται. Ενα τρομερό ατύχημα όμως αλλάζει ριζικά τη ζωή και των δύο.

Αναιμικό ριμέικ του κλασικού μελοδράματος του Λίο Μακ Κάρεϊ με τους Κάρι Γκραντ και Ντέμπορα Κερ, το οποίο μάλιστα είχε ξαναγυριστεί από τον ίδιο το 1939. Η σκηνοθεσία της αποψινής ταινίας είναι του Γκλεν Γκόρντον Καρόν, η μουσική του Ενιο Μορικόνε και στο συμπληρωματικό καστ ρόλους έχουν τόσο ο Πιρς Μπρόσναν όσο και η Κάθριν Χέπμπορν. Παραγωγή: ΗΠΑ, 1994 (108′) *½

Υψηλή τέχνη

για… απατεώνες

MEGA, 02.30

Ενας τριτοκλασάτος οδηγός μηχανών και επαγγελματίας κλέφτης, ο οποίος όμως έχει εγκαταλείψει τον κόσμο του εγκλήματος, συμφωνεί για χάρη του αδελφού του να επιστρέψει με ένα τελευταίο, μεγάλο κόλπο. Χαριτωμένο b-movie του Τζόναθαν Σομπόλ στο «πνεύμα» του «Σε 60 δευτερόλεπτα» και με τους Κερτ Ράσελ – Ματ Ντίλον στους ρόλους των αδελφών. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2013 (83′) ** ½

ΣΕΙΡΕΣ

Η κυρία υπουργός

ΕΡΤ2, 17.00

Η Ελίζαμπεθ και οι συνεργάτες της προσπαθούν να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση ενός αμερικανού δημοσιογράφου που κρατείται στο Σουδάν με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ο Χένρι και οι συνεργάτες του συνεχίζουν τις έρευνες στη Συρία για τον εντοπισμό των μελών της παραθρησκευτικής οργάνωσης που συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα.

Το Κάτω Παρτάλι

Mega, 21.00

Ο Μανόλης εκμυστηρεύεται στη Νεκταρία ποιος πραγματικά είναι. Η Βίβιαν συντετριμμένη από τις αποκαλύψεις για τον Θανάση ψάχνει τρόπο διαφυγής από το χωριό. Ο Κωνσταντίνος εκδικείται με τον χειρότερο τρόπο τον Διαμαντή. Και η Μοσχούλα ολοκληρώνει την εξομολόγησή της στην αγαπημένη της κόρη αποκαλύπτοντας μυστικά και ψέματα που στοίχειωναν την ίδια και το Κάτω Παρτάλι.