Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έχει κατακτήσει ήδη ένα μετάλλιο πριν καν αγωνιστεί στο Τόκιο, αφού θα έχει την τιμή και τη χαρά να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με την Αννα Ντέντα.

«Τεράστια τιμή που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Τόκιο. Δεύτερον, είναι για μένα και για την οικογένειά μου τεράστια τιμή και είμαι τυχερός συνάμα που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στην Ιαπωνία» λέει ο πρωταθλητής μας που πριν από πέντε χρόνια στο Ρίο (όπου ήταν και ο σημαιοφόρος μας στην τελετή λήξης) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία F32 αλλά και το ασημένιο στη ρίψη κορίνας, επίσης στην κατηγορία F32.

«Η πιο χαρούμενη στιγμή στην καριέρα μου είναι η τελετή λήξης στο Ρίο. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη χαρά και την τιμή να ζήσω αυτές τις μεγάλες στιγμές. Αυτές τις στιγμές δεν θα τις αντάλλασσα με τίποτα στον κόσμο» λέει ο πρωταθλητής μας που είχε ξεκινήσει κολύμβηση με προπονητή τον γαμπρό του, πέρασε και από την τοξοβολία, αλλά τον κέρδισαν ο στίβος και η σφαίρα.

Οσο για το τι σημαίνει αθλητισμός για αυτόν; «Για μένα ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Είναι ιδεολογία, είναι κίνητρο. Εγώ αν δεν πάω να κάνω προπόνηση, δεν νιώθω καλά. Το κάνω για μένα, γιατί πάνω από όλα θέλω να νιώθω όμορφα. Ο αθλητισμός είναι κάτι που με γεμίζει. Τα μετάλλια είναι απλά η επιβράβευση μιας μεγάλης προσπάθειας».