Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, να γίνει ο πρώτος αθλητής με διπλό ακρωτηριασμό στον κόσμο που πέρασε τα 7 μέτρα στο μήκος και με 7,04 μ. κατέχει και το ανάλογο παγκόσμιο ρεκόρ.

Επειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε όταν ήταν 19 ετών έφθασε στα 24 χρόνια του να είναι ο πρώτος των πρώτων!

«Η κατηγορία μου είναι κατηγορία όπου παίρνουν μέρος από διάφορες κατηγορίες στο αγώνισμα αυτό. Πιστεύω ότι θα δώσω μια μάχη για ένα μετάλλιο. Και αυτός είναι ο στόχος μου. Με τον αθλητισμό είχα πάθος από μικρός. Οταν έγινε το ατύχημα θέλησα να επανέλθω γρήγορα. Επαιζα μπάσκετ πριν από το τροχαίο, αλλά θεώρησα ότι πρέπει να παίξω ένα ατομικό άθλημα. Και θεώρησα ότι ο στίβος είναι το άθλημα που μου ταιριάζει απόλυτα. Και μετά πήρα την απόφαση και ξεκίνησα το άλμα σε μήκος» τονίζει ο Στέλιος Μαλακόπουλος και θυμίζει: «Οι επιτυχίες αντιπροσωπεύουν όχι μόνο τον χώρο του αθλητισμού αλλά σε οποιονδήποτε τομέα. Εχει γίνει αρκετή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και έτσι έρχονται όλα αυτά τα χρόνια οι επιτυχίες. Βλέπω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται». Πριν από το τροχαίο έπαιζε μπάσκετ στις Ακαδημίες του Ηρακλή και μετά στο Ανατόλια, στη συνέχεια αφοσιώθηκε στον στίβο.

«Προσωπικά ξεκινάω να ονειρεύομαι ακόμη περισσότερα. Δεν ξέρω πού μπορεί να φθάσει το αγώνισμα, γιατί έχουν γίνει καλές επιδόσεις από αθλητές με μονό ακρωτηριασμό. Και επειδή είμαι ο πρώτος αθλητής με διπλό ακρωτηριασμό που περνά πάνω από 7 μέτρα δεν ξέρω πού μπορεί να φθάσει η παγκόσμια επίδοση» επισημαίνει.