Η Δώρα Πασχαλίδου πηγαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και είναι λογικό να είναι ενθουσιασμένη. «Είμαι πολύ χαρούμενη, ευγνώμων και ευτυχής για την πρόκρισή μου. Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε Παραολυμπιακούς Αγώνες» λέει η Δώρα, που είχε δοκιμάσει κολύμβηση και άλλα αθλήματα μέχρι που την κέρδισε το τζούντο:

«Σε ένα ταξίδι στην Κορέα, όταν συνάντησα τον δάσκαλό μου, τον προπονητή μου Θεόκλητο Παπαχρήστου. Για μένα είναι το σημαντικότερο πρόσωπο. Τέσσερις φορές ολυμπιονίκης! Διαθέτει ένα τεράστιο αθλητικό βιογραφικό, με σπουδαίες επιτυχίες. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται στο τατάμι και η όλη του στάση και συμπεριφορά είναι για μένα πηγή έμπνευσης, είναι αυτό που με κάνει να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό συμβαίνει και στην προπόνηση και στον αγώνα. Βρισκόμουν στο μηδέν και ο Κλήμης με πήρε από το χέρι και με οδήγησε στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες» λέει η Δώρα, που αν και έχει ολική απώλεια όρασης αγωνίζεται με αθλήτριες που έχουν μερική απώλεια όρασης.

«Οι περισσότερες αντίπαλοί μου έχουν μερική όραση και μάλιστα συχνά το πρόβλημα της όρασής τους είναι πολύ μικρό. Στην κατηγορία μου μάλιστα, μόλις μία ή δύο ακόμη αθλήτριες έχουν ολική απώλεια όρασης. Στα μανίκια της στολής μας έχουμε 2 κόκκινα στρογγυλά σήματα, 1 σε κάθε μανίκι, έτσι ώστε οι κριτές να γνωρίζουν πως εμείς που έχουμε ολική απώλεια όρασης χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη κατά την είσοδο και κατά την έξοδό μας από τον αγωνιστικό χώρο».