To Honda e, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής σχολής, «χτίζει» το δικό του κοινό μέσα από ένα εκκεντρικό παρουσιαστικό, με το σύγχρονο μενού να συμπληρώνεται από το μινιμαλιστικό εσωτερικό που κερδίζει πόντους τόσο με τις εντυπωσιακές οθόνες του όσο και το τεχνολογικό του επίπεδο. Ειδικότερα, ο οδηγός πρέπει να εξοικειωθεί με τις δύο οθόνες 6 ιντσών που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ όλες οι πληροφορίες προβάλλονται σε ένα κεντρικό πάνελ που αποτελείται από την κεντρική οθόνη των 8,8 ιντσών η οποία συνδέεται με άλλες δύο 12,3 ιντσών. Το Honda e ανήκει στη γενιά των μικρών ηλεκτρικών, με μήκος 3,89 μέτρα, όπου η καμπίνα μπορεί να βολέψει έως τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος φόρτωσης ορίζεται στα 171 λίτρα (861 λίτρα με την πλήρη αναδίπλωση των καθισμάτων).

To Honda e διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 154 ίππων, όπου η αθόρυβη λειτουργία του συνδυάζεται με τις ροπάτες επιδόσεις και την εξαιρετική αίσθηση που εισπράττεις πίσω από το τιμόνι.

Η τελική του αγγίζει τα 145 χλμ./ώρα. Στον τομέα της αυτονομίας, με την μπαταρία των 35,5 kWh αυτή περιορίζεται στα 200 με 210 χλμ. Για τη φόρτισή του σε οικιακή παροχή απατούνται 18 ώρες, ενώ σε δημόσιο φορτιστή ισχύος 7,4 kW ο χρόνος πέφτει στις 4,1 ώρες. Σε ταχυφορτιστή των 100 kW ο χρόνος μειώνεται θεαματικά στα 30 λεπτά. Η τιμή του Honda e ορίζεται στα 34.274 ευρώ με το πακέτο επιδότησης.