Από το απόγευμα της Τρίτης, το ροκ εν ρολ δεν είναι πια το ίδιο. Ο Charlie Watts, ο ντράμερ – θρύλος των Rolling Stones κι από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στον χώρο της μουσικής, πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Ο μουσικός είχε διαγνωστεί το 2004 με καρκίνο στον λαιμό, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Royal Marsden του Λονδίνου και ύστερα από τετράμηνη μάχη με τη νόσο είχε φανεί ότι την είχε ξεπεράσει. «Με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουότς. Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα (σ.σ.: χθες το απόγευμα) με την οικογένειά του στο πλευρό του» δήλωσε εκπρόσωπός του και συνέχισε: «Ο Τσάρλι ήταν αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του. Ζητούμε ευγενικά να τηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του, των μελών της μπάντας και των στενών φίλων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Τσάρλι Γουότς γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1941, εντάχθηκε στους Rolling Stones στην ηλικία των 22 ετών και υπήρξε μόνιμο μέλος τους έως σήμερα. Αρχισε να ακούει τζαζ στα παιδικά του χρόνια, με κύριες επιρροές τού Μάιλς Ντέιβις και Τζον Κολτρέιν. Μετατρέποντας ένα μπάντζο σε ταμπούρο έπαιξε για πρώτη φορά τύμπανα, ενώ στα δεκαέξι του χρόνια έφυγε από το σχολείο του και γράφτηκε στη Σχολή Τεχνών του Χάροου. Το 1960 ξεκίνησε να εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία του Λονδίνου, ενώ εξέδωσε και το παιδικό βιβλίο «Ode to a High-Flying Bird», το οποίο αναφερόταν στον τζαζ μουσικό Τσάρλι Πάρκερ. Παράλληλα, έπαιζε τύμπανα για τους Alexis Korner’s Blues Incorporated, όπου συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Μπράιαν Τζόουνς, ο Μικ Τζάγκερ και ο Ερικ Κλάπτον. Ο Γουότς εντάχθηκε στους Rolling Stones τον Ιανουάριο του 1963, χωρίς να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το συγκρότημα, αλλά άλλαξε γνώμη όταν το σινγκλ «It’s All Over Now» έφθασε στην τρίτη θέση των βρετανικών τσαρτ το 1964. Ο Γουότς ήταν το μόνο μέλος των Rolling Stones εκτός από τον Τζάγκερ ή τον Ρίτσαρντς που εμφανίστηκε σε όλα τα στούντιο άλμπουμ τους.

Κατά την εκτίμηση του γνωστού κριτικού μουσικής Robert Christgau, ο Γουότς ήταν «ο μεγαλύτερος ντράμερ της ροκ». Το 2016 κατετάγη στη 12η θέση της λίστας «οι 100 καλύτεροι ντράμερ όλων των εποχών» του Rolling Stone. Στο τεύχος Ιουλίου 2006 του περιοδικού «Modern Drummer» ψηφίστηκε στο Modern Drummer Hall of Fame, όπου μαζί με τους Ringo Starr, Keith Moon, Steve Gadd, Buddy Rich, θεωρούνται από τους πλέον επιδραστικούς ντράμερ στην ιστορία του ροκ και της τζαζ.