Ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας φέρεται ότι έχει η ΑΕΚ με τον Ολιβιέ Εντσάμ. Τον 25χρονο γάλλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, ωστόσο τότε η Σέλτικ δεν τον παραχωρούσε. Συν τω χρόνω ο Εντσάμ και αφού η ΑΕΚ είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της για εκείνον, έμεινε ελεύθερος και αναζήτησε νέο σταθμό για την καριέρα του. Με το ημερολόγιο να έχει φτάσει πια στα τέλη Αυγούστου και τον Γάλλο να μην έχει βρει αυτό που ψάχνει, φέρεται ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της ΑΕΚ στην υπόθεση. Ο Παναγιώτης Κονέ διατηρεί τις επαφές του με την πλευρά του παίκτη και δεν αποκλείεται να υπάρξει αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για εκείνον, μιας και πλέον δεν υπάρχει Σέλτικ στη μέση και αν η ΑΕΚ θελήσει να τον πάρει θα είναι πιο εύκολο για εκείνη.

Την ίδια ώρα και το θέμα του Ελίασον φαίνεται να παραμένει ανοιχτό για την Ενωση. Η Νιμ, στην οποία ανήκει ο σουηδός εξτρέμ, έριξε στο τραπέζι την προοπτική δανεισμού του ποδοσφαιριστή με υποχρεωτική ρήτρα αγοράς στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2022. Είναι μια βάση για διαπραγμάτευση αυτό και σίγουρα αποτελεί μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά των Γάλλων, που στην αρχή ήταν εντελώς αρνητικοί στην παραχώρηση του παίκτη. Ο ίδιος ο Ελίασον δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, με το θέμα να είναι ανοιχτό.

Οσον αφορά τα θέματα των αποχωρήσεων, ο Ελντερ Λόπες είναι πολύ κοντά στη μετακίνησή του στη Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του και να πέσουν οι υπογραφές. Αντίθετα, πιο περίπλοκο είναι το θέμα του Ολεγκ Νταντσένκο, που έχει προκαλέσει μεν το ενδιαφέρον ομάδων από τη Ρωσία, πλην όμως η ΑΕΚ θέλει να βγάλει χρήματα ή έστω να τον δώσει δανεικό με οψιόν αγοράς.