Για συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και Τορίνο για τη μεταγραφή του Ιάγκο Φαλκέ έκανε λόγο χθες το πρωί η «Gazzetta Dello Sport». Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε σε ρεπορτάζ της πως βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των δύο συλλόγων όσον αφορά το οικονομικό σκέλος και πως πλέον ο ισπανός μεσοεπιθετικός είναι κοντά στο να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ενωσης. Είδηση, πάντως, που δεν επιβεβαιωνόταν από την πλευρά της ΑΕΚ, ούτε όμως και από τον ατζέντη του παίκτη, ο οποίος με δηλώσεις του ναι μεν τόνισε πως ο πελάτης του θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, ωστόσο αρνήθηκε πως υπάρχει πρόταση.

«Δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη πρόταση από την ΑΕΚ για τον Φαλκέ. Ο παίκτης ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ και του αρέσει να αγωνιστεί με τη φανέλα της. Απλά περιμένουμε την πρόταση. Για την ώρα βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίρκο Λεβάτι που εκπροσωπεί τον Φαλκέ.

Η ΑΕΚ φέρεται ότι έχει στη λίστα της και έναν ακόμα ποδοσφαιριστή, που βρίσκεται πιο ψηλά στις προτιμήσεις του Μιλόγεβιτς και των στελεχών της. Και… παλεύει μια περίπτωση η οποία δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα, με τον Φαλκέ να παραμένει μεν στο κάδρο, πλην όμως ως εναλλακτική επιλογή. Ο 31χρονος Ισπανός έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ιταλία, καθώς εκτός από την Τορίνο έχει φορέσει τη φανέλα της Ρόμα, της Τζένοα και της Μπενεβέντο, στην τελευταία αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός (από την Τορίνο) και κατέγραψε 11 συμμετοχές, σκόραρε ένα γκολ, ενώ μοίρασε και μία ασίστ.

Οσον αφορά το θέμα του Εντσάμ, ο παίκτης φερόταν ότι βρίσκεται κοντά στη Λέγκια Βαρσοβίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα. Κι όσο ο παίκτης παραμένει χωρίς ομάδα, δεν μπορεί να κλείσει οριστικά το θέμα με την ΑΕΚ.