Αύξηση καταγράφτηκε (και) χθες σε διασωληνωμένους και θανάτους παρά τη συγκράτηση στα ημερήσια κρούσματα. Ειδικότερα και σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 3.273 λοιμώξεις, όμως οι θάνατοι εκτινάχθηκαν στους 42. Εως και χθες το μεσημέρι 332 ασθενείς βρίσκονταν σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής έπειτα από σοβαρές επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρίσκονται ένας ανήλικος ασθενής αλλά και 11 νεαροί πολίτες έως 39 ετών.

Εν τω μεταξύ, σε ανάκληση όλων των κανονικών αδειών των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία προχωρεί από 1ης Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας, ημέρα έναρξης των αναστολών εργασίας όσων υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού, αλλά και λόγω της κορύφωσης του τέταρτου κύματος της επιδημίας. Αναλυτικότερα, σε έγγραφο που αποστέλλουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής του Βασίλης Κοντοζαμάνης ζητούν την ανάκληση όλων των κανονικών αδειών του προσωπικού που απασχολείται στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για το θέμα αυτό στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για τους ανεμβλίαστους εργαζομένους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας. Στην προσφυγή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζομένους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, αποτελεί μια νομοθετική επιλογή που θίγει  καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι, κατά την άποψή μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη».