Ψηφίστηκαν χθες, κατά πλειοψηφία, στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών και τη στήριξη των πληγέντων, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να καταψηφίζουν, ενώ το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια που θα γίνει την προσεχή Τρίτη. Στη συνεδρίαση έγινε και αναδρομή στο 2007, καθώς ρωτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας για το Ταμείο Μολυβιάτη που είχε συστηθεί με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία. Ο Σκρέκας απάντησε ότι ένα κομμάτι του Ταμείου αξιοποιήθηκε και ένα άλλο κομμάτι «δεν πρόλαβε ή δεν αξιοποιήθηκε» επειδή, είπε, το νομικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων είναι χρονοβόρο.

Σύσκεψη για

τη Βόρεια Εύβοια

Το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, το οποίο αφορά το σύνολο του παραγωγικού και κοινωνικού τομέα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον επικεφαλής της Επιτροπής για το Σχέδιο  Ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής Σταύρο Μπένο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό. Επίσης, οριοθετήθηκαν ο ρόλος και η συμβολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και του εποπτευόμενου Οργανισμού ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στον σχεδιασμό, στην οικοδόμηση καθώς και στον φορέα λειτουργίας του προγράμματος, ώστε η ανάπλαση της Βόρειας Εύβοιας να έχει όλα τα στοιχεία της δημιουργίας ενός εθνικού υποδείγματος.

Ανάκριση για «αντάρτες»

μητροπολίτες  

Με παραπομπή στο… ιερό εδώλιο απειλούνται οι «αντάρτες» της Εκκλησίας. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρέπεμψε χθες στους εκκλησιαστικούς ανακριτές τους Μητροπολίτες Αιτωλίας και Κυθήρων Κοσμά και Σεραφείμ αντίστοιχα επειδή είχαν αρνηθεί να τηρήσουν τα ειδικά ωράρια τέλεσης λειτουργιών που εφαρμόστηκαν λόγω πανδημίας το περασμένο Πάσχα. Οι δύο ιεράρχες παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο και δεν αποκλείεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή εκκλησιαστικών ποινών. Ως εκκλησιαστικοί ανακριτές ορίστηκαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος.