«Διαβάζω με μεγάλη προσοχή την εφημερίδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα της κάθε μέρα. Και βλέπω ότι τάσσεται αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού. Ολοι σας οι αρθρογράφοι, τα κύρια άρθρα σας, ακόμη και τα ρεπορτάζ είναι δομημένα έτσι ώστε να προωθείται η ιδέα της αναγκαιότητας των εμβολιασμών. Γιατί δεν φιλοξενείτε την άλλη άποψη; Γιατί επιμένετε να εντείνετε τον διχασμό που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία γύρω από τα εμβόλια;”, γράφει στη στήλη ο Χ.Ν.

Πράγματι, ο αναγνώστης έχει δίκιο. ΤΑ ΝΕΑ τάσσονται υπέρ της εθνικής προσπάθειας για την αναχαίτιση της πανδημίας – η οποία θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα. Κι εφόσον έχουν διαλέξει να υπηρετήσουν αυτόν τον σκοπό με όποιο μέσο διαθέτουν, οφείλουν να ακούν τη γνώμη των ειδικών. Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι τον Ευρωπαϊκό ή τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, κι από τους έλληνες γιατρούς μέχρι τον Αντονι Φάουτσι κι εκείνους που συμμετέχουν στις επιτροπές λοιμωξιολόγων των δυτικών κρατών, όλοι οι επιστήμονες – οι άνθρωποι, δηλαδή, που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε επειδή έχουν τα εφόδια να μελετήσουν και να κατανοήσουν τα δεδομένα – αποδεικνύουν καθημερινά με στοιχεία την ασφάλεια των εμβολίων καθώς και τη σημασία τους για τον περιορισμό του ιού ή των μελλοντικών του μεταλλάξεων. Ολους αυτούς εμπιστεύεται η εφημερίδα και προωθεί την ιδέα της αναγκαιότητας των εμβολιασμών.

Οι φωνές κατά των εμβολίων είναι εκείνες που αποπειρώνται να διχάσουν την κοινή γνώμη – εκμεταλλευόμενες τις φοβίες ορισμένων μελών της ή την άγνοια άλλων. Εμείς θεωρούμε ότι ο σκοπός – η προστασία της Δημόσιας Υγείας και της ελληνικής οικονομίας – είναι κοινός. Δεν επιθυμούμε να τον υπονομεύσουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Εξού και αντιεπιστημονικές θέσεις ή επαγγελματίες που καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη για χάρη της ροπής τους στη συνωμοσιολογία δεν έχουν χώρο στις σελίδες μας.