Είναι το πρόσωπο που θα τραβήξει πάνω του τα βλέμματα όλων αυτή τη σεζόν. Και πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιόνταν τι θα μπορούσε να κάνει αν έπαιζε παρέα με τον Μέσι. Και τι θα μπορούσαν να κάνουν όταν θα έμπαινε και ο Κουν Αγκουέρο μετά τον τραυματισμό του. Μέσι δεν υπάρχει, η είσοδος του Αγκουέρο αναμένεται τον Οκτώβριο ελέω του τραυματισμού του. Και ο Μέμφις Ντεπάι είναι αναγκασμένος να τα κάνει όλα μόνος του. Ενα δικό του γκολ στο Μπιλμπάο χάρισε τον βαθμό στην Μπαρτσελόνα τη 2η αγωνιστική απέναντι στην Αθλέτικ. Ενα ακόμα δικό του γκολ χθες χάρισε τη νίκη στους Καταλανούς απέναντι στη Χετάφε στο Καμπ Νου.

Σε ένα ματς που η Μπαρτσελόνα απογοήτευσε με την εικόνα της, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε μόλις στο 2′, στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να τελειώνει τη φάση που δημιούργησε ο Ζόρντι Αλμπα. Ο Ραμίρεζ βρήκε απάντηση για τη Χετάφε στο 18′ για το 1-1, με τον Ντεπάι να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ ακριβώς στο ημίωρο. Η Χετάφε απείλησε τέσσερις φορές στο δεύτερο μέρος για ισοφάριση, η Μπαρτσελόνα αποδοκιμάστηκε από το κοινό της λόγω της κακής της απόδοσης, αλλά το τελικό 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, αφήνοντας τη Χετάφε χωρίς βαθμό.

Σπουδαία ανατροπή

Στα άλλα κυριακάτικα παιχνίδια, η Ράγιο Βαγιεκάνο σημείωσε την παρθενική φετινή της νίκη, αλλά… τι νίκη. Σκόρπισε με 4-0 τη Γρανάδα στο «Βαλέκας» με τους Αλβάρο Γκαρσία, Τρέχο, Ντέκα και Κομεσάνα να είναι οι σκόρερ, σε ένα ματς που είχε κριθεί από το πρώτο κιόλας μέρος όταν το σκορ ήταν στο 3-0.  

Την ανατροπή της χρονιάς έκανε η Οσασούνα. Εχανε με 2-1 από την Κάντιθ μέχρι το 91′, σε εκείνο το σημείο του αγώνα ισοφάρισε με πέναλτι του Τόρες και στο 95′ μια κεφαλιά του Γκαρσία της χάρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-2, σε ένα ματς που είχε συνολικά τρία πέναλτι.