Την προηγούμενη αγωνιστική την… πάτησε απέναντι στη Λεβάντε. Ασχολήθηκε κυρίως με την επίθεση, κοίταξε πώς θα… καθαρίσει μέσω αυτής, πώς θα βάλει περισσότερα γκολ που θα την οδηγούσαν στην επιτυχία. Και η άμυνα την πρόδωσε. Με αποτέλεσμα να αφήσει βαθμούς με το τελικό 3-3. Τούτη τη φορά η Ρεάλ Μαδρίτης κατάλαβε ότι με το… όσα πάνε κι όσα έρθουν δουλειά δεν γίνεται. Ο Αντσελότι θυμήθηκε τις… ιταλικές του ρίζες. Πρώτα το μηδέν στην άμυνα. Αν έρθει αυτό, θα έρθει και ένα γκολ που θα κάνει τη διαφορά. Και την έκανε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έθελξε με την απόδοσή της στην Ανδαλουσία κόντρα στην Μπέτις. Αλλά ήταν σοβαρή και πάνω απ’ όλα στιβαρή. Αφησε κατά μέρους το θέαμα και ασχολήθηκε με την ουσία. Βρήκε γκολ με τον Καρβαχάλ στο 62′, έκλεισε τους χώρους στο τελευταίο ημίωρο και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα, αφήνοντας την Μπέτις στον προβληματισμό των μόλις δύο βαθμών σε τρεις αγώνες.

Την ίδια μέρα η Σεβίλλη άφηνε βαθμούς στο εκτός έδρας ματς με την Ελτσε με το τελικό 1-1. Σε ένα ματς που της… στράβωσε από το ξεκίνημα, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Αντία μόλις στο 11′. Η Σεβίλλη το έφερε στα μέτρα της, ισοφάρισε με τον Εν Νεσίρι στο 40′, είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκε ποτέ το γκολ της νίκης. Δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη για τη Σοσιεδάδ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0) αυτή τη φορά απέναντι στη Λεβάντε. Σπουδαίο «διπλό» για την Μπιλμπάο στο Βίγκο απέναντι στη Θέλτα με τον Ουίλιαμς να είναι εκείνος που σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 34ο λεπτό. Συνεχίζει το εντυπωσιακό της (και αήττητο) ξεκίνημα η νεοφώτιστη Μαγιόρκα. Επικράτησε με 1-0 της Εσπανιόλ χάρη σε γκολ του Ντάνι Ροντρίγκεζ στο 27′ και έχει εφτά βαθμούς μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Αήττητη και με τους ίδιους βαθμούς και η Βαλένθια, η οποία εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Αλαβές, επικρατώντας με 3-0 στο Μεστάγια. Ο Βας μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ, ο Κάρλος Σολέρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε το 2-0, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Γκουέδες με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ