Ανω των $23 δισ. η «πίτα» της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως

Πάνω από τα $23 δισ. ανήλθε το 2020 η συνολική αξία της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με αναλυτές της εταιρείας Research and Markets, το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα $37 δισ. το 2023, καταγράφοντας αύξηση 60% σε μόλις τρία χρόνια. Η αγορά της ηλεκτροκίνησης αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτική στην πανδημία. Το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται είτε από μόδα είτε από ευαισθητοποίηση του κοινού για την κλιματική αλλαγή.

Κεφάλαια και στη Γερμανία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Χρήματα από την Κομισιόν ως στήριξη παίρνει και η Γερμανία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει εκταμιεύσει €2,25 δισ. στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Τo ποσό είναι το 9% από τα συνολικά 25,6 δισ. των κονδυλίων που θα λάβει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Η Γερμανία σκοπεύει να επενδύσει τα κεφάλαια μεταξύ άλλων στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και στην υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση.

Μειώθηκε η παραγωγή οχημάτων στη Βρετανία

Μεγάλη υποχώρηση σημείωσε ο αριθμός των αυτοκινήτων που παράγονται στη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Ιούλιο. Η παραγωγή έφτασε στο πιο χαμηλό σημείο από το 1956 σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με έκθεση της Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), που παρουσίασε το BBC, στη Βρετανία κατασκευάστηκαν 53.438 οχήματα καταγράφοντας πτώση 37,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020.

Ερευνα Αμερικανών στα στοιχεία της Deutsche Bank

Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ερευνά τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Deutsche Bank, την DWS, σχετικά με το πώς χρησιμοποίησε τα επενδυτικά κριτήρια βιωσιμότητας για να χειριστεί τα κεφάλαιά της, σύμφωνα με την «Wall Street Journal». Η DWS διαχειρίζεται στοιχεία ενεργητικού 1 τρισ. δολαρίων και ερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές και τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Η Deutsche Bank κατέχει περίπου το 80% των μετοχών της DWS.