Από τις αρχές Ιουλίου εκκρεμεί η ψήφιση της προκήρυξης της Super League 1 και το θέμα αναμένεται τελικά να διευθετηθεί σήμερα 31 Αυγούστου λίγο πριν δύσει το καλοκαίρι του 2021…

Οι ΠΑΕ φαίνεται να έχουν αντιληφθεί πως η κατάσταση έφτασε στο «μη παρέκει» και εκτιμάται ότι πλέον θα επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία (3/4) για να οριστεί ακολούθως η έναρξη του πρωταθλήματος το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Μέχρι πρότινος αρνούνταν να ψηφίσουν την προκήρυξη επτά ομάδες που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο και τάσσονταν υπέρ της μελλοντικής επιστροφής του καθεστώτος κεντρικής διαχείρισης. Εξ αυτών ο Αστέρας Τρίπολης συμφώνησε με τη Nova, οι Παναιτωλικός, Βόλος, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και Ιωνικός καλύφθηκαν από την οικονομική πρόταση της Cosmote (ζήτησαν όμως η χρονική διάρκεια της σύμβασης να γίνει διετής αντί για 1+1), ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με τη Nova.

Στη σημερινή ΓΣ αναμένεται να ψηφιστεί και η υποχρεωτική κεντρική διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24.

Ν.Β.