Πηγές από το Μαξίμου εξήγησαν πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποπέμφθηκε επειδή φέρει την αντικειμενική ευθύνη, ως πολιτικός προϊστάμενος, για τις πυρκαγιές. Αλλά και γιατί είχε δεχθεί κριτική τόσο από τα αριστερά όσο κι από τα δεξιά για τα ζητήματα ασφάλειας. Με μπερδεύει λίγο η συλλογιστική του στενού κυβερνητικού επιτελείου. Αν του την έπεφταν τόσο οι αριστεροί όσο κι οι δεξιοί, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να έκανε κάτι σωστά – αυτό συμβαίνει συνήθως στην πολιτική.

Λεμονόκουπες

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, «έχουμε τη συνέχιση της πολιτικής παράδοσης Μητσοτάκη στη μεταγραφή προσώπων από τη μια παράταξη στην άλλη και στη συνέχεια το πέταμά τους ως λεμονόκουπες. Οι παρατάξεις δεν είναι πουκάμισα. Κρίμα». Είμαι σίγουρος ότι ο Φώτης Κουβέλης και πολλές ακόμη μεταγραφές του Τσίπρα από την ανανεωτική Αριστερά, την Κεντροαριστερά και τη λαϊκή Δεξιά θα ήταν αρμοδιότεροι να μιλήσουν για το πώς νιώθει μια στυμμένη και πεταμένη λεμονόκουπα.

Αμετακίνητη

Δεν πήρε καλά την παραμονή της υπουργού Πολιτισμού στη θέση της η Σία Αναγνωστοπούλου. «Η κυρία Μενδώνη, η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού της Μεταπολίτευσης, ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ. Αμετακίνητη η κυρία Μενδώνη, αμετακίνητη και η αδιαφορία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για τον πολιτισμό αυτής της χώρας» σχολίασε η αρμόδια συριζαία τομεάρχης. Καλό θα ήταν να το συνηθίσει πάντως. Γιατί πηγές μου στο υπουργείο έλεγαν πως εφόσον δεν τη μετακίνησε τώρα, δεν θα τη μετακινήσει ποτέ.

Διακοπές

Ο Σκωτζέζος Αντι Μάρεϊ είναι ο δεύτερος τενίστας που κατηγορεί τον Στέφανο Τσιτσιπά πως ζητεί διακοπές που επηρεάζουν την εξέλιξη του αγώνα επίτηδες. «Είναι σπουδαίος παίκτης. Παίζει εξαιρετικά. Αλλά δεν έχω χρόνο για αυτά. Εχασα τον σεβασμό μου για αυτόν. Πιστεύετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό;» είπε ανάμεσα σε άλλα – ενώ αναρωτήθηκε κι αν κάποιος χρειάζεται 20 λεπτά για να πάει τουαλέτα. Ετσι όπως πάμε θα δημιουργηθεί κάτι σαν ΜeΤoo στα κορτς εναντίον του έλληνα αθλητή.