Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου βγάζει τους Πράσινους κερδισμένους σε κάθε επίπεδο λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν. Το Τριφύλλι ενισχύθηκε σε θέσεις που είχε ανάγκη, αλλά κέρδισε και τις εντυπώσεις. Εντυπώσεις που είχε χάσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε. Τελικά οι Πράσινοι θα μπουν στο νέο πρωτάθλημα έχοντας δώσει στον Γιοβάνοβιτς τα περισσότερα υλικά που ζητούσε.

Ο Παναθηναϊκός κερδίζει σε εντυπώσεις και λόγω της απρόσμενης συμφωνίας με τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ενα παιδί για το οποίο είχε γίνει ολόκληρη… φασαρία με την αποχώρησή του πέρσι το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε τότε να του ανανεώσει το συμβόλαιο, προκειμένου να τον πουλήσει με περισσότερα χρήματα και είχε «ακούσει» τότε πολλά. Η πραγματικότητα, βέβαια, ήταν διαφορετική απ’ αυτή που είχε βγει προς τα έξω. Ο Βαγιαννίδης δεν μίλησε ποτέ με τον Παναθηναϊκό, έχοντας αποφασίσει να ανοίξει τα φτερά του και να ρισκάρει με τη μεταγραφή στην Ιντερ. Το ρίσκο δεν του βγήκε, αφού δεν αγωνίστηκε ποτέ στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω και στη Σιντ Τρούιντεν και ο παίκτης κινδύνευσε στα 19 του χρόνια να χάσει πολύτιμο χρόνο από την καριέρα του.

Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για τους Πράσινους και για τον ποδοσφαιριστή. Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί μαζί του στην ίδια αφετηρία: έχει ξανά την ευκαιρία να «επεξεργαστεί» ένα διαμάντι. Και να έχει αύριο – μεθαύριο έναν εξαιρετικό δεξιό μπακ. Και ο Βαγιαννίδης έχει την ευκαιρία να κάνει αυτό που δεν έκανε. Να βρει χρόνο συμμετοχής, να εξελιχθεί σε βασικό μπακ του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια και στην επόμενη απόπειρα μιας καριέρας στο εξωτερικό να είναι πιο έτοιμος για να τα καταφέρει.