Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται στο ποιος θα ζωγραφίσει την καλύτερη αγιογραφία του Ευάγγελου Αποστολάκη. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, π.χ., θύμισε on air ότι «όταν το 2018 το “Μπαρμπαρός” τόλμησε να μπει σε νερά εθνικών μας συμφερόντων, το ανέκρουσε πρύμναν». Τα συριζαϊκά εγκώμια, βέβαια, ξεκίνησαν μετά τη 1:30 το μεσημέρι της Τρίτης που ανέβηκε στον αέρα η δήλωση αποποίησης της υπουργοποίησης. Μέχρι τότε ο ναύαρχος ήταν αποστάτης. Το επισημαίνω για να μην κοροϊδεύουν τους αντιπάλους, αφού εκεί που είναι τώρα οι νεοδημοκράτες ήταν οι ίδιοι.

Ανακοίνωση

Αντιγράφω από το κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Χάρη Καστανίδη: «Είναι ανάγκη (σ.σ. η παράταξη) να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Ελληνες. Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί». Σε ελεύθερη απόδοση; Θα σε ξανάβρω στους μπαχτσέδες σε ναρκισσιστικό σοκ.

Κριτική

«Για τα κλάματα ο ναύαρχος… να ξαναγίνει πλωτάρχης… ευτυχώς για τον ελληνικό λαό που το έδειξε στην αφετηρία και το έβαλε στα πόδια και όχι στην πρώτη πυρκαγιά. Γιατί τότε θα θρηνούσαμε και θύματα. Αυτός είναι ικανός να έβαζε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά». Η κριτική ανήκει στον Αδωνη Γεωργιάδη. Εντάξει, δεν περίμενα από κανέναν κυβερνητικό και αυτοκριτική – δηλαδή επικρίσεις για όποιον πλάσαρε τον Αποστολάκη ως καλή επιλογή.

Θέσεις

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας ανακοίνωσε ότι περιμένει από τον Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγγνώμης προς τον εβραϊκό λαό για μια μισαλλόδοξη κι αντισημιτική αναφορά του μέσα σε δικαστήριο. O νέος υπουργός ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο αίτημα, απολογήθηκε δημόσια και δήλωσε ότι δεν διέπεται από αντισημιτικά αισθήματα. Για τις υπόλοιπες μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές εξάρσεις του, που κάνουν θραύση στο YouΤube από προχθές, πάντως δεν είπε τίποτα.