Η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί κατά καιρούς με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, χωρίς όμως να είναι γνωστά ακριβή στοιχεία σχετικά με την ποσότητα ή τη συχνότητα κατανάλωσης και τους συγκεκριμένους τύπους καρκίνου. Μια διεθνής μελέτη με συμμετέχοντες από πολλές χώρες, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Lancet Oncology, εξέτασε διεξοδικά το θέμα. Συγκεκριμένα, διεξήχθη ανάλυση από τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνας για τον Καρκίνο (Agency for Research on Cancer) με τη χρήση δεδομένων για την παγκόσμια συχνότητα εμφάνισης καρκίνου το 2020 και εκτιμήσεων για την κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ το 2010 από το Παγκόσμιο Σύστημα Πληροφοριών για το Αλκοόλ και την Υγεία (Global Information System on Alcohol and Health). Η 10ετία θεωρήθηκε ως το ικανό εκείνο χρονικό διάστημα μεταξύ έκθεσης στο αλκοόλ και έκβασης της νόσου. Υπολογίστηκε, επίσης, ξεχωριστά η συμβολή της μέτριας (<20 gr την ημέρα), υψηλής (20-60 g την ημέρα) και βαριάς κατανάλωσης (>60 gr την ημέρα) αλκοόλ.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ