Μεταγραφικός οργασμός δεν υπήρξε μόνο στην Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και στην Ελλάδα. Και οι δικές μας ομάδες έκαναν τα «ψώνια» τους την τελευταία στιγμή προσδοκώντας σε καλύτερες στιγμές. Κι εδώ δόθηκαν μάχες με τον χρόνο προκειμένου να κλείσουν τα deals εμπρόθεσμα, πριν από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου. Κι εδώ είδαμε «θρίλερ» σαν κι αυτό που παίχτηκε με τον δανεισμό του Γκριεζμάν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που ολοκληρώθηκε στις 23.59! Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να κλείσει τη μεταγραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος στις 23.49 τη νύχτα, ενώ και ο Αρης πάνω – κάτω την ίδια ώρα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιρακινού Μοχανάντ Αλί.

Ολα αυτά είναι ωραία και ενθουσιάζουν ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους, που έτσι κι αλλιώς διψούν για σενάρια και μεταγραφές όλο το καλοκαίρι. Βοηθούν και την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας, που αποτελούν βασικό έσοδο για όλες τις ομάδες. Ομως ήρθε η ώρα να αρχίσει το πρωτάθλημα. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν.

Η άκρη με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ της Super League που δεν είχαν μέχρι σήμερα τηλεοπτική στέγη, φαίνεται πως βρέθηκε. Λένε μάλιστα πως έχει βρεθεί εδώ και μέρες, αλλά αυτοί που μπορούσαν το καθυστέρησαν όσο γινόταν, με διάφορα προσχήματα, για να γίνουν και οι μεταγραφές και να παρουσιαστούν έτοιμες οι ομάδες στη σέντρα. Αυτό υποστηρίζουν κάποιοι καχύποπτοι, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να το υιοθετήσουμε κιόλας.

Αν όμως βρέθηκε η λύση με τα τηλεοπτικά και με δεδομένο ότι δεν μπορούν να γίνουν άλλες μεταγραφές (πλην ελεύθερων παικτών), τότε δεν υπάρχει άλλος λόγος καθυστέρησης. Η ΓΣ της Super League θα πρέπει σήμερα να εγκρίνει την προκήρυξη και να ορίσει ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τα παιχνίδια της Εθνικής. Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να δούμε κι εμείς πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της κάθε ομάδας με όλες αυτές τις μεταγραφές που έκαναν τις τελευταίες μέρες…