Υπό την πίεση του χρόνου ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να ζυγίζει τις επιλογές του για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας, με απίθανο το σενάριο για εξελίξεις σήμερα, λόγω και της απουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μαξίμου, καθώς ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στη Μασσαλία για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Το Μαξίμου από τη μια δεν θέλει να αφήσει για πολύ ακόμα σε εκκρεμότητα το μοναδικό κομμάτι του παζλ του ανασχηματισμού, που δεν… τοποθετήθηκε όπως σχεδιαζόταν μετά το επεισόδιο Αποστολάκη, και από την άλλη δεν επιθυμεί βεβιασμένες προσεγγίσεις προσώπων και κινήσεις που απειλούν με… νέο λάθος.

ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. Συνεργάτες του Μητσοτάκη επιμένουν ότι ο ίδιος δεν έχει υπαναχωρήσει ούτε στιγμή από το αρχικό πλάνο του για ισχυρό και αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και είναι βέβαιο ότι στην άνοδό του στη ΔΕΘ το μεθεπόμενο Σάββατο η κυβέρνηση θα αποτελείται από 19 υπουργεία και τουλάχιστον ένα επιπλέον στέλεχος. Μένει δηλαδή να φανεί εάν η προς το παρόν ακέφαλη δομή, που προσωρινά βρίσκεται υπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα περιλαμβάνει αρμοδιότητες για μόνο ένα ή για δύο πρόσωπα (υπουργό και υφυπουργό).

Οι γνωρίζοντες περιμένουν εξελίξεις στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα τη Δευτέρα, και δεν ποντάρουν σε επίσημες ανακοινώσεις εντός του Σαββατοκύριακου. Οσο για το προφίλ του νέου υπουργού, οι πληροφορίες επιμένουν σε πρόσωπο με «επιχειρησιακά» χαρακτηριστικά, χωρίς υψηλό κομματικό φορτίο.    

Ελένη Ευαγγελοδήμου