Από κοινοβουλευτικού βήματος ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε – αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση – ότι «αυτό το έκτρωμα θα ξηλωθεί την πρώτη μέρα της νέας προοδευτικής κυβέρνησης». Ελπίζω οι συνεργάτες του προέδρου να σημειώνουν τις δεσμεύσεις του α λα «με έναν νόμο κι ένα άρθρο» γιατί εγώ προσωπικά έχω χάσει το μέτρημα. Από την άλλη, βέβαια, δεν έχει και σημασία η λίστα, μια και θα έχει την αριστερή τύχη των Μνημονίων.

Κυριολεξία

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά η κυβέρνηση μπορεί πλέον να αποκαλείται και «κυβέρνηση Καρατζαφέρη» – εφόσον τρία κάποτε πουλέν του αρχηγού του ΛΑΟΣ βρίσκονται γύρω από το τραπέζι του Υπουργικού. Επειδή φοβάμαι ότι πάντα υπάρχει παρακάτω – είναι αποδεδειγμένος κανόνας αυτός στην ελληνική πολιτική σκηνή -, ανησυχώ μήπως έτσι όπως πάμε έχει πιθανότητες η γεννηματική λεκτική υπερβολή να γίνει κυριολεξία.  

Πίστα

Μαζί με την αναπληρώτρια τομεάρχη Δώρα Αυγέρη και τη Χαρά Καφαντάρη η Ραλλία Χρηστίδου βρέθηκε στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Λυπάμαι που κανείς δεν εξήγησε στη συντρόφισσα το μάταιο της παρουσίας της εκεί. Πρώτο συριζαϊκό όνομα υπάρχει στην πίστα των αντιεμβολιαστών, και είναι ο Παύλος Πολάκης. Με άλλα λόγια: αν κάποιος μαζέψει τα ψηφαλάκια, θα είναι εκείνος που τραγουδάει δυνατότερα με την ντουντούκα.

Καβγάς

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καβγάδισε με τον Πολάκη. Ο πρώτος παραπονέθηκε ότι όταν ο συριζαίος υποστηρικτής του αγώνα των ανεμβολίαστων υγειονομικών κατοικοέδρευε στο υπουργείο Υγείας δεν ενέταξε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία στα βαρέα κι ανθυγιεινά. Κι ο δεύτερος του απάντησε πως ήταν δύσκολο, κι εν πάση περιπτώσει «σ’ εμένα τα έκανες μπάχαλο κι εδώ δεν κάνεις τίποτα. Σε έχουν πάρει οι εξελίξεις από κάτω». Το χαριτωμένο περιστατικό – που ακούστηκε χάρη στην ντουντούκα – αποκαλύπτει πόσο θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να καπελώσει το «κίνημα».