Το μέλλον της εθνικής ομάδας στη συγκεκριμένη προκριματική φάση του Μουντιάλ κρίνεται εν πολλοίς το βράδυ της Κυριακής στο Κόσοβο. Η Ελλάδα θέλει νίκη. Κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα απ’ αυτό δεν θα της επιτρέπει να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Κόσοβο δεν είναι Ελβετία, είναι σαφώς πιο χαμηλού επιπέδου ομάδα, πλην όμως θυμόμαστε όλοι εκείνο το 1-1 που μας είχε αποσπάσει σε εντός έδρας παιχνίδι. Και κανείς δεν μπορεί να πάει αψήφιστα εκεί.

Ακόμα και αν το Κόσοβο όμως δεν έχει τη δυναμικότητα της Ελβετίας, η Εθνική θα πρέπει να παίξει καλύτερα απ’ ό,τι έκανε το βράδυ της Τετάρτης στη Βασιλεία. Για την ακρίβεια, θα πρέπει το συγκρότημα του Φαν ‘τ Σιπ να αυξήσει τον χρόνο που θα πιάσει καλή απόδοση. Στην Ελβετία τους είδαμε να αγωνίζονται καλά για ένα εικοσάλεπτο στο πρώτο μέρος σε παιχνίδι «επιπέδου». Διότι το καλό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε όταν οι Ελβετοί είχαν προχωρήσει σε σωρεία αλλαγών, όπως και η Εθνική, κάτι που δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η Εθνική είχε πρόβλημα και στα δύο μέρη του γηπέδου απέναντι στην Ελβετία. Δυστυχώς για εκείνη οι απουσίες που έχει ίσως αποδειχτούν καθοριστικές. Οταν έβγαλε την άμυνά της ψηλά, δέχτηκε φάσεις στην πλάτη της. Κάπως έτσι ήρθε και το δεύτερο γκολ από την «μπούκα» του Τσούμπερ και το πλασέ του Βάργκας. Κάπως έτσι ήρθαν και οι δύο-τρεις καλές φάσεις των Ελβετών, που αν είχαν και τον Σακίρι θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα. Η δε επίθεση δεν ήταν παραγωγική. Ούτε σε δημιουργία, ούτε και σε εκτέλεση. Ο Φαν ‘τ Σιπ πρέπει να αλλάξει πολλά ενόψει Κοσόβου και Σουηδίας, αν θέλει η Εθνική να έχει τύχη, αλλά ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του.