Οι πέντε από τους 27 ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής την περασμένη Δευτέρα δεν έχουν πάρει ούτε… τζούρα από επίσημο παιχνίδι στην τρέχουσα σεζόν.

Οι Σωκράτης Διούδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού, αλλά και ο Μανώλης Σάλιακας του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν δέσμιοι της αναβολής έναρξης της Super League 1 (σημειωτέον δεν είχαν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όπως οι διεθνείς των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ). Την ίδια ώρα ο Παντελής Χατζηδιάκος μετείχε σε αποστολές της Αλκμάαρ σε πρωτάθλημα και Europa League δίχως όμως να επιστρατευτεί στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, η τελευταία συμμετοχή του σε επίσημο ματς καταγράφηκε στις 7/3/2021 (ήττα 2-1 στην έδρα της Φίτεσε), καθώς τέθηκε ακολούθως νοκάουτ με τραυματισμό στο γόνατο.

Από κει και πέρα υπάρχουν τρεις διεθνείς με χρόνο συμμετοχής κάτω από 100′. Ο Δημήτρης Λημνιός απαριθμεί δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα Ολλανδίας συνολικής διάρκειας 95 λεπτών με τη φανέλα της Τβέντε (στις ήττες 2-1 από Φορτούνα Σιτάρντ και 2-0 από Καμπούρ). Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει παρακολουθήσει από τον πάγκο τα τρία πρώτα παιχνίδια της Λεβερκούζεν στην Bundesliga και αγωνίστηκε 90 λεπτά ως στόπερ στο Κύπελλο στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Λοκομοτίβ Λειψίας.

Σε μία ολιγόλεπτη εμφάνιση εξαντλήθηκε η θητεία του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην Αλ Φάιχα. Ο 29χρονος στόπερ αγωνίστηκε 16 λεπτά στη νίκη με 1-0 (με γκολ του Παναγιώτη Ταχτσίδη) επί της Αλ Ιτιχάντ στις 11 Αυγούστου. Πριν ενσωματωθεί στην Εθνική έλυσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Η περίπτωση Τζόλη

Εν τω μεταξύ, από τις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκαν οι ανακλήσεις δύο προσκλητηρίων. Βγήκαν από το κάδρο του Τζον φαν ‘τ Σιπ οι λαβωμένοι Γιώργος Μασούρας και Κώστας Γαλανόπουλος. Ο winger του Ολυμπιακού μετρούσε 445 λεπτά με ένα γκολ και μία ασίστ στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ ο κεντρικός μέσος της ΑΕΚ είχε αγωνιστεί μόνο σε φιλικά. Λόγω τραυματισμού είχε χάσει και τα παιχνίδια με τη Βελέζ Μόσταρ στο Conference League.

Από κει και πέρα ο Χρήστος Τζόλης ενσωματώθηκε στην Εθνική την περασμένη Δευτέρα, παρότι αποκόμισε πρόβλημα στη γάμπα από το λαμπερό ντεμπούτο του με τη Νόριτς (δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στο 6-0 επί της Μπόρνμουθ στο Λιγκ Καπ). Συνυπολογίζοντας και τη συμμετοχή του ως παίκτης του ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς με την ιρλανδική Μποέμιανς (ήττα 2-1 στις 3/8) στο Conference League, μετράει συνολικά 117 αγωνιστικά λεπτά.Εντάχθηκε βέβαια στην Εθνική με την προοπτική να επανεξετάζεται καθημερινά η κατάστασή του, αν και η Νόριτς δεν άφησε περιθώρια ελπίδας εκτιμώντας ότι ο 19χρονος winger θα μείνει εκτός δράσης για δύο-τρεις εβδομάδες.