Σχεδόν όλοι θέλουν λίγη από την αριστερή αστερόσκονη του Μίκη Θεοδωράκη από την Πέμπτη. Οπότε γιατί να αποτελεί εξαίρεση ο Αλέξης Τσίπρας, που ανέβασε στα σόσιαλ μίντια μια playlist που έφτιαξε στο Spotify με τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη τα οποία του αρέσουν περισσότερο; Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ακόμη κι όταν καλούνται να νεκρολογήσουν κάποιον μιλάνε για τον εαυτό τους.

Εμβρυουλκός

«Η πανδημία και η ύπαρξη των επάλληλων κρίσεων που οξύνουν και τροφοδοτούν νέες ανισότητες σε όλα τα πεδία, αναγνωρίζεται πλέον ότι θα είναι ένας εμβρυουλκός με ιστορική σημασία για τις ανακατατάξεις και την αναδιαμόρφωση αξιακού πλαισίου, αλλά και πολιτικών συσχετισμών». Ενας γυναικολόγος θα μπορούσε να επισημάνει στον Νίκο Βούτση πόσο κακή είναι η παρομοίωση με τον εμβρυουλκό. Γιατί όταν χρησιμοποιείται, ο τοκετός είναι δύσκολος, και οι βλάβες στα νεύρα του προσώπου του μωρού δεν αποκλείονται.  

Πρόσφυγες

Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για τους Αφγανούς που ανακοίνωσε η Αλβανία ότι θα φιλοξενήσει. Θέλει η ευρωβουλευτής να μάθει πόσοι θα είναι, πού θα εγκατασταθούν και τι θα κάνει η γειτονική χώρα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας εκεί. Α! Και πως δεν θα περάσουν οι πρόσφυγες τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Να, λοιπόν, που και οι γαλάζιοι διάβασαν τον πρόσφατο ανασχηματισμό σαν μια στροφή προς τα δεξιότερα της Δεξιάς, κι έσπευσαν να προσαρμοστούν.

Παρεμβάσεις

Αλλος ένας κυβερνητικός, ο Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε το φιλοθέαμον κοινό ότι υπάρχουν «παρεμβάσεις που αφορούν όλους και οι πιο στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν τους πιο ευάλωτους» για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η αγωνία είναι κατανοητή. Ιστορίες σαν αυτή με τον συριζαίο ναύαρχο κάποτε λησμονούνται, άρα τελικά δεν επηρεάζουν και τόσο την εκλογική συμπεριφορά. Οτιδήποτε έχει άσχημη επίδραση στην τσέπη του ψηφοφόρου όμως δεν ξεχνιέται ποτέ.