Το… κακό ξεκίνησε τη δεύτερη αγωνιστική του Euro. Τότε που η Γαλλία αδυνατούσε να κερδίσει την Ουγγαρία και εκείνο το 1-1 έμοιαζε με τη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών. Μια αδύναμη ομάδα κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια κόσμου, έφτασε κοντά ακόμα και στο να την κερδίσει και της πήρε ισοπαλία. Οπως ισοπαλία της πήρε και τέσσερις μέρες αργότερα η Πορτογαλία, σε ένα αποτέλεσμα (2-2) που έστελνε και τις δύο ομάδες στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εκεί η Γαλλία θα έβρισκε την Ελβετία. Και τα προγνωστικά ήταν συντριπτικά υπέρ της.

 Προγνωστικά που επιβεβαιώνονταν μέχρι ενός σημείου. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 3-1 πριν πέσουν θύμα μιας τεράστιας έκπληξης. Η Ελβετία ισοφάρισε σε 3-3, η Ελβετία άντεξε στην παράταση, η Ελβετία προκρίθηκε στα προημιτελικά, σκορπώντας ένα τεράστιο σοκ σε ολόκληρη τη Γαλλία που αποχαιρετούσε νωρίς. Μια κακή… εβδομάδα, θα έλεγε κανείς. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και στην πρωταθλήτρια κόσμου, ακόμα και σε μια Εθνική που το ρόστερ της είναι εκπληκτικό. Αποδεικνύεται, όμως, πως οι Γάλλοι δεν πέρασαν απλά μια κακή εβδομάδα. Εξακολουθούν να προβληματίζουν, ακόμα και δύο μήνες μετά.  

 Την 1η Σεπτέμβρη στο «Παρκ Ντε Πρενς» ο Τζέκο άνοιγε το σκορ για λογαριασμό της Βοσνίας. Οι Γάλλοι ισοφάρισαν, αλλά ποτέ δεν έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Το βράδυ του Σαββάτου ο Σαπαρένκο με ένα υπέροχο γκολ άνοιξε το σκορ για την Ουκρανία απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου, σε ένα γκολ – ιστορία για τον ίδιο: ήταν το πρώτο του με την εθνική ομάδα και τον έκανε να ξεσπάσει σε κλάματα από τη συγκίνηση και την ένταση. Ο Μαρσιάλ κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά και πάλι η Γαλλία δεν έφτασε στην ανατροπή. Τρεις σερί ισοπαλίες για μια πρωταθλήτρια κόσμου που μάλλον πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο της ανανέωσης. Με νέα πρόσωπα, φρέσκα πόδια, καινούργιες ιδέες.