Το ανεπίσημο ντεμπούτο των Σίντκλεϊ Φερέιρα και Αλεξάντρο Μίτριτσα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο στην εκτός έδρας φιλική νίκη επί της Βέροιας (0-1), ενώ παράλληλα επανεμφανίστηκε με τον Δικέφαλο στο στήθος ο Τσούμπα Ακπομ.

Βέβαια, σε τεστ προετοιμασίας και κόντρα σε ομάδα της Super League 2 δεν μπορούν να συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Σύμφωνα, πάντως, με την πρώτη εικόνα οι νεοαποκτηθέντες προσδίδουν ταχύτητα και ένταση στον ΠΑΟΚ.

Ο βραζιλιάνος αριστερός μπακ Σίντκλεϊ είχε αρκετά ανεβάσματα και έγκαιρες επιστροφές. Ο ρουράνος αριστερός winger ανέλαβε πρωτοβουλίες και εκτελέσεις στημένων φάσεων, ενώ έδειξε διαρκή διάθεση να συγκλίνει προς τα μέσα. Ο Τσούμπα Ακπομ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ως σέντερ φορ, αλλά επιβεβαίωσε ότι δεν είναι παίκτης που περιμένει την μπάλα μέσα στο «κουτί». Οπισθοχωρούσε είτε για αμυντικές βοήθειες είτε για να ζητήσει μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εν τέλει με πέναλτι που κέρδισε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αγωνιζόμενος ως αλλαγή. Μάλιστα, το αξιοποίησε ο Σίντζι Καγκάβα (στο 69′) που σκόραρε έστω και σε ανεπίσημο ματς για πρώτη φορά με τον Δικέφαλο. Στα αξιοσημείωτα ήταν και η επιστράτευση των νεαρών Αγγελου Ζίλου και Κυριάκου Γιαξή στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος.

Ερωτηθείς για τις μεταγραφές ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε πως «είμαστε πολύ καλά. Είμαστε προετοιμασμένοι για να παλέψουμε».

Σημειωτέον για την εκκίνηση της σεζόν ο Δικέφαλος (12/9 υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 1η αγωνιστική της Super League 1) δεν υπολογίζει σε τέσσερις βασικούς: στους τραυματίες Ελ Καντουρί, Ινγκι Ινγκασον, Ροντρίγκο και στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό.

Ν.Β.