Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χθες την προετοιμασία του για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προπονεί αυτά τα 24ωρα τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και θα φορτσάρει κυρίως όταν επιστρέψουν και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχτεί την Κυριακή (12/09, 19.00) τον ΠΑΣ στην Τούμπα για την 1η αγωνιστική της Super League, η οποία ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό στη σεζόν. Εστω και με μία μεγάλη καθυστέρηση. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι  άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, Πάουλο Σόουζα, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να έχει γκολ και ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο στράικερ του Δικεφάλου στο 16ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 2-0, ενώ στο 21′ έβγαλε την ασίστ στο τέρμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με το οποίο οι Πολωνοί έκαναν το 3-0. Ο πολωνός φορ του ΠΑΟΚ δείχνει σε τρομερή κατάσταση. Ο Σφιντέρσκι έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει τεθεί εκτός μάχης και ο Τσούμπα Ακπομ ήρθε ως συμπληρωματικός. Ο διεθνής επιθετικός θα κουβαλήσει την επίθεση του ΠΑΟΚ. Ξέρει και ο ίδιος πως η πίεση θα είναι μεγάλη.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει πολλά από εκείνον. Το θέμα του γκολ είναι ζήτημα στις ομάδες του Λουτσέσκου. Ο ρουμάνος τεχνικός αρέσκεται να δημιουργεί κυνικές ομάδες. Σύνολα που θέλουν μία ευκαιρία για να σκοράρουν. Σε αυτό το πλάνο η αποτελεσματικότητα του Σφιντέρσκι είναι κομβική. Ο πολωνός άσος δείχνει πάντως σε εξαιρετική κατάσταση. Ενώ ήδη μίλησε με τον Λουτσέσκου για τον νέο του ρόλο και τα όσα περιμένει από εκείνον ο προπονητής του ΠΑΟΚ.