Στο Παρίσι φαίνεται να μεταφέρεται η γερμανική προεκλογική εκστρατεία, καθώς δύο από τους κύριους διεκδικητές της καγκελαρίας αισθάνθηκαν την ανάγκη να επισκεφτούν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Τη Δευτέρα έφθασε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Ολαφ Σολτς, νυν αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών, υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και, αυτή τη στιγμή βάσει των δημοσκοπήσεων, ο πιθανότερος διάδοχος της Ανγκελα Μέρκελ. Λόγω πρωτοκόλλου ο Σολτς μπήκε και βγήκε από το προεδρικό μέγαρο μόνος. Σήμερα στο ίδιο σημείο καταφθάνει ο χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος Αρμίν Λάσετ, για επίσκεψη στον Μακρόν. Η μόνη που δεν φαίνεται να σχεδιάζει επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων είναι η υποψήφια των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ.  

«Καθώς η Μέρκελ αποχωρεί, ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται ότι γίνεται εκείνος που εκπροσωπεί καλύτερα από τους άλλους την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πρύτανης των χωρών που ίδρυσαν την Ενωση, ο ισχυρός άνδρας της Ευρώπης», εξηγεί η Μαριόν βαν Ρεντεργκέμ, συγγραφέας στη Γαλλία δύο βιβλίων για τη γερμανίδα καγκελάριο. «Από την άλλη, φαίνεται λογικό, για μια χώρα όπως η Γερμανία, οι υποψήφιοι να επισκεφθούν τον βασικό εταίρο».  

Πέρα από τις απαραίτητες φωτογραφίες, τόσο ο Σολτς όσο και ο Λάσετ έχουν αρκετά να συζητήσουν με τον αρχηγό του γαλλικού κράτους: από την οικονομική ανάκαμψη και την κλιματική απειλή έως τις γεωπολιτικές επιπτώσεις της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. Η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους επόμενους μήνες θα καθοριστεί από κοινού από τον Μακρόν και τον επόμενο καγκελάριο της Γερμανίας.