Ο κ. Πόρτερ θα επιδιώξει κατά πρώτον λόγον τον συντονισμόν της Οικονομικής Αποστολής

Πώς σχολιάζεται η επελθούσα μεταβολή.

Δεν χρειάζεται ιδιαιτέρα γνώσις των πραγμάτων διά να αντιληφθή κανείς ότι η αντικατάστασις των ηγετικών στελεχών, που ήρχισεν εις τους κόλπους της Αμερικανικής Οικονομικής Αποστολής δεν είνε άμοιρος κάποιας γενικωτέρας σημασίας. Και η μεταβολή αυτή έχει την σημασίαν της. Διότι σήμερον τα οικονομικά προβλήματα της χώρας αποκτούν προέχουσαν σημασίαν. Ας λάβωμεν υπ’ όψιν μας επί του σημείου αυτού τρία κυρίως βασικά γεγονότα:

Πρώτον, τερματίζεται η κυρία φάσις του αγώνος κατά των συμμοριτών και μοιραίως αυτομάτως ανακύπτει η ανάγκη να ανασυγκροτηθή η χώρα και να αποκατασταθούν οι συμμοριόπληκτοι.

Δεύτερον, η βοήθεια προς την Ελλάδα ωρίσθη δι’εφέτος υπό του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας εις Παρισίους εις 267,8 εκατομμύρια δολλαρίων. Η Διοίκησις Οικονομικής Συνεργασίας εις την Ουάσιγκτον απεδέχθη κατ’αρχήν την απόφασιν αυτήν. Είνε βέβαιον ότι θα την δεχθή και τύποις. Η κατανομή μεριδίων εις τα κράτη της Ευρώπης θα αναθεωρηθεί τον προσεχή Ιανουάριον. Οι Αμερικανοί, που έπαιξαν προέχοντα ρόλον να μας εξασφαλίσουν ηυξημένον μερίδιον από ένα σύνολον βοηθείας μικρότερον του περυσινού κατά ενάμισυ δισεκατομμύριον δραχμών, ενδιαφέρονται να γίνη πλήρης αξιοποίησις αυτής της βοηθείας κατά τους προσεχείς μήνες.

Αυτό είπεν ο κ. Χόφμαν εις τους Έλληνας επισήμους. […]

Μεγάλη πυρκαϊά εξερράγη εις Ιστιαίαν Βορείου Ευβοίας. Επικίνδυνος

η επέκτασίς της

ΧΑΛΚΙΣ, 10 Σεπτεμβρίου. (Του ανταποκριτού μας). – Εξερράγη χθες την 6ην απογευματινήν τεραστίων διαστάσεων πυρκαϊά εις την δασώδη έκτασιν της Ιστιαίας εις την βόρειαν Εύβοιαν. Το πυρ εξηπλώθη εις το δάσος Θύμια εις τους πρόποδας του βορείου Τελεθρίου, όπου τα απέραντα κτήματα του Σίμου Μπαλάνου. Την νύκτα η πυρκαϊά επεξετάθη επικινδύνως λόγω του πνέοντος ανέμου. Τα μεταβάντα εξ Ιστιαίας συνεργεία προς εντοπισμόν του πυρός επέστρεψαν άνευ αποτελέσματος λόγω μεγάλης εξαπλώσεως. Σήμερον την πρωίαν μετέβησαν επί τόπου νέα συνεργεία υπό τον δασάρχην Ιστιαίας, στρατιωτικά τμήματα, άνδρες Μ.Ε.Α. και κάτοικοι της περιοχής. Αν ο πνέον άνεμος εξακολουθήση το πυρ θα λάβη τρομακτικάς διαστάσεις. […]

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΝΕΟΥΡΙ!

Η νοσηλευομένη εις το μαιευτήριον «Μαρίκα Ηλιάδη» συνεργάτις του λαθρεμπόρου Ρουμπιρόζα, Υβόννη Νεουρί, κατήγγειλεν εις την αστυνομίαν ότι άγνωστοι της έκλεψαν το επίχρυσον ωρολόγιόν της χθες την νύκτα.