Αν υπήρξε ένα σήμα κατατεθέν τη χρονιά που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ, δεν ήταν ούτε ο Βιεϊρίνια, ούτε ο Πρίγιοβιτς, ούτε ο Πέλκας, ούτε ο Κρέσπο, ούτε οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής. Ηταν ο προπονητής εκείνης της ομάδας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε τον άνθρωπο που έδειξε τον δρόμο στον ΠΑΟΚ. Και εν τέλει έφτασε μαζί του στο μεγάλο… απωθημένο. Την κατάκτηση του τίτλου. Φάνηκε περισσότερο από ποτέ την επόμενη διετία που ακολούθησε χωρίς εκείνον στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα τη μία χρονιά με 18 βαθμούς διαφορά και την επόμενη με 26 βαθμούς διαφορά. Διότι ούτε ο Αμπέλ Φερέιρα, ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία κατάφεραν αυτό που ο Ραζβάν είχε πετύχει: να… καταπίνει τους βαθμούς είτε η ομάδα του έπαιζε καλά, είτε όχι.

Η επιστροφή του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη καλοκαιρινή αλλαγή της ομάδας. Και έγινε με αυτόν τον σκοπό. Να επιστρέψει ο σύλλογος στη διεκδίκηση του τίτλου. Αλλωστε από πλευράς ενδεκάδας οι αλλαγές που θα δούμε δεν θα είναι πολλές. Η αλλαγή φιλοσοφίας είναι εκείνο στο οποίο πόνταραν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Η επιστροφή στην εποχή Ραζβάν. Στον Δικέφαλο πόνταραν στα σίγουρα και όσον αφορά κάποιες κομβικές μεταγραφές που ήθελε η ομάδα. Ηθελαν φορ και πήγαν στην επιλογή του Νέλσον Ολιβέιρα. Κι όταν αυτός τραυματίστηκε και έγινε γνωστό πως θα μείνει έξω για έξι μήνες, πήραν για αντικαταστάτη τον Τσούμπα Ακπομ που τον ξέρουν και τους ξέρει.

Ο στόχος; Η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά από δύο σεζόν πάρα πολύ άσχημες στο πρωτάθλημα, στη Θεσσαλονίκη θέλουν να γίνουν και πάλι ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό.