Η κατάληψη της τρίτης θέσης στο προηγούμενο πρωτάθλημα ισοδυναμούσε με ρεκόρ 40 ετών για τον Αρη και ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών.

Είναι ενδεικτικό πως η εκ νέου επικύρωση ευρωπαϊκού εισιτηρίου αποτελεί το μίνιμουμ ζητούμενο, παρότι θα συνιστά πρωτόγνωρο επίτευγμα στην ιστορία της ομάδας. Γιατί ο Αρης ποτέ στο παρελθόν δεν εξασφάλισε παρουσία σε διοργάνωση της UEFA επί τέσσερις διαδοχικές σεζόν. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, επιζητούν το κάτι παραπάνω ενθυμούμενοι και τη 2η θέση στη λήξη της περσινής κανονικής περιόδου. Και οι αντίπαλοι του Αρη, άλλωστε, τον έχουν πλέον περί πολλού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς συμπεριέλαβε τους Κίτρινους στους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Αν και υπάρχει το βαρίδι της ποινής -6 που επιβλήθηκε στην ομάδα για υπόθεση του 2018 (έκδοση δελτίου Μπόρτσε Λάσκοφ). Η ΠΑΕ, ωστόσο, ευελπιστεί ότι θα ανατραπεί η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας (που δεν άλλαξε ούτε στην Εφέσεων).

Τι διαφορετικό έχει να παρουσιάσει ο Αρης σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν; Περισσότερη ποιότητα και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Από τους βασικούς της σεζόν 2020-21 αποχώρησε μόνο ο στόπερ Λίντσεϊ Ροζ, τη στιγμή που τουλάχιστον επτά νεοαποκτηθέντες χτυπούν την πόρτα της αρχικής 11άδας. Ο τερματοφύλακας Ντένις ντε Μάτος, οι κεντρικοί αμυντικοί Φαμπιάνο Λέισμαν, Γιακούμπ Μπράμπετς, ο αριστερός μπακ Αγκμπενγένου Λούμορ, ο κεντρικός μέσος Μπαντού Εντιαγέ (έχει την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ με 2,7 εκατ. ευρώ), ο winger Χουάν Ιτούρμπε και ο σέντερ φορ Αμπουμπακάρ Καμαρά. Μάλιστα, ο μαυριτανός επιθετικός αποτελεί και τη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Αρη (3,5 εκατ. ευρώ στη Φούλαμ).

Καθίσταται σαφές, επομένως, ότι οι Κίτρινοι έχουν υψηλότατες βλέψεις στο νέο πρωτάθλημα.

Ν.Β.