Το κουδούνι στο Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου ξαναχτυπά το πρωί της Δευτέρας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι αίθουσες, το προαύλιο αποκτούν ξανά ζωή με τους μαθητές να επιστρέφουν ξανά στο σχολείο τους. Η δοκιμασία που πέρασαν μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου περνά στο παρελθόν και το σχολείο τους είναι εκεί έτοιμο και πάλι να τους υποδεχτεί.

Ο Εγκέλαδος πριν από περίπου πέντε μήνες προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού της Λάρισας και το κτίριο μετά τα ρίχτερ έμοιαζε απίθανο να λειτουργήσει ξανά. Ο σεισμός προκάλεσε καταστροφές και σοκ στη Θεσσαλία.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την περιοχή και το Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου και απευθύνθηκε αμέσως στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προκειμένου να αναλάβει το χτίσιμό του. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε αμέσως και σε χρόνο – ρεκόρ, σε μόλις πέντε μήνες, ανακατασκεύασε το κτίριο. Το κουδούνι χτυπά ξανά, για τη νέα σχολική σεζόν στο Δαμάσι και ένα νέο, πρότυπο, υπερσύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτίριο θα υποδεχτεί τη Δευτέρα μαθητές και δασκάλους. Θα φιλοξενεί την καθημερινότητα των παιδιών και της μικρής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει επιδείξει όλα τα χρόνια της επιχειρηματικής της δραστηριότητα υψηλό αίσθημα στην ανάληψη δράσεων για την κοινωνία. Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης απαριθμεί σειρά πρότυπων πρωτοβουλιών και ουσιαστικών παρεμβάσεων προς όφελος του συνόλου.

Έτσι και στην περίπτωση της ανακατασκευής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι κινήθηκε με ταχύτητα. Και το στοίχημα που είχε θέσει η διοίκηση της εισηγμένης ήταν να μη χαθεί ούτε λεπτό της ώρας από τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά τη Δευτέρα 13 του μηνός.

Έτσι, μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου και 15 μέρες μετά, μέχρι τις 18 Μαρτίου, είχαν ολοκληρωθεί η έγκριση εκτέλεσης των εργασιών κατεδάφισης, οι εργασίες κατεδάφισης καθαυτές καθώς και η απομάκρυνση των υλικών. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του ομίλου έσπευσαν για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Κάτι που έγινε πράξη στις αρχές Μαΐου.

Έως τις αρχές Ιουνίου είχαν εκτελεστεί τόσο οι εργασίες κατασκευής θεμελίωσης του νέου προκατασκευασμένου σχολικού κτηρίου, όσο και η κατασκευή – τοποθέτηση κυψελών και πλακών. Ακολούθησαν οι εργασίες κατασκευής της στέγης, που ολοκληρώθηκαν προς τα τέλη Ιουνίου. Έτσι, το Δημοτικό Σχολείο σηκώθηκε… ξανά γεμίζοντας χαρά και αισιοδοξία στους γονείς, τα παιδιά και τους δασκάλους στο Δαμάσι. Παράλληλα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατασκευάστηκαν ένα μεταλλικό κτίριο αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και το υπόστεγο για τη γυμναστική.

Μέσα στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κτιρίου, με τα χτισίματα και τα ηλεκτρομηχανολογικά, υδραυλικά και αποχέτευση, δάπεδα, γυψοσανίδες, επιχρίσματα, βαψίματα και κουφώματα. Οι τελευταίες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου και περιλάμβαναν την κατασκευή πεζοδρόμων, τις ασφαλτοστρώσεις, τον χώρο πρασίνου και τη συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υλοποίησε το έργο με υπεργολάβο για την κατασκευή του κτιρίου την «Αρμός Προκατασκευές Α.Ε.». Ένα μεγάλο εργοτάξιο στήθηκε στους λίγους μήνες που απαιτήθηκαν για την ανακατασκευή του σχολείου. Ογδόντα εργαζόμενοι, μηχανικοί, χειριστές, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, εργάτες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, με εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά, γερανούς, υδραυλικά σφυριά, βαρέλες και αντλίες σκυροδέματος, υδροφόρες, διαστρωτήρες ασφαλτομείγματος και οδοστρωτήρες, άνθρωποι και μηχανήματα δούλεψαν εντατικά για να παραδώσουν, έγκαιρα, ένα ποιοτικό και τεχνικά άρτιο έργο σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα.  Το ύψος της δωρεάς του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι άνω των 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες δραστηριότητες και χορηγίες. Η κοινωνική ευαισθησία όμως οφείλει να περιλαμβάνει και το απρόοπτο. Γι’ αυτό, εκτός προγράμματος, ο όμιλος διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά και βρίσκει τον τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται πάντα και παντού, όπου χρειάζεται.

Με προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες, το περιβάλλον και την Ελλάδα, ασκώντας την επιχειρηματικότητα με υγιή τρόπο, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γυρίζει πίσω ένα μέρος της αξίας που δημιουργεί και λέει έμπρακτα ευχαριστώ στις τοπικές κοινωνίες, την Πολιτεία και την κοινωνία για τη δυνατότητα που του δίνουν, με την αποδοχή τους, να προσθέτει αξία για όλους ανεξαιρέτως τους συμμετόχους του.