Θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας και τριών εκδόσεων ισχύος με κίνηση πίσω ή τετρακίνηση

Σε συνέχεια των ηλεκτρικών της μοντέλων, η Skoda ετοιμάζεται να αποκαλύψει στο προσεχές μέλλον μια νέα, κουπέ έκδοση ως μια νέα έκδοση τουENYAQ iV, του πρώτου ηλεκτρικού SUV της μάρκας, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. Προς το παρόν η τσέχικη φίρμα έχει δώσει στη δημοσιότητα τις εικόνες από την καμουφλαρισμένη εκδοχή του SKODA ENYAQ COUPÉ iV, στο οποίο ξεχωρίζει το πίσω κεκλιμένο μέρος με τον βελτιωμένο αεροδυναμικό συντελεστή. Οπως είναι φυσικό, και αυτό το μοντέλο αναμένεται να φέρει τα ίδια επίπεδα αυτονομίας, που θα αγγίζουν τα 535 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταρίας και τριών εκδόσεων ισχύος με κίνηση πίσω ή τετρακίνηση. Μεγάλος θα είναι και ο χώρος των επιβατών, ενώ η ευρυχωρία του αποτυπώνεται και στον χώρο αποσκευών, που αγγίζει τα 570 λίτρα. Το ENYAQ COUPÉ iV θα διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή. Σε διαστάσεις, το μήκος του αγγίζει τα 4,65 μέτρα, το ύψος τα 1,61 μέτρα. Η οικολογική ευαισθησία κυριαρχεί και στο εσωτερικό, όπως για παράδειγμα ότι η δερμάτινη επένδυση σε χρώμα κονιάκ των καθισμάτων στην ecoSuite Selection έχει τύχει κατεργασίας μέσω φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας με εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, χωρίς τη χρήση χημικών.

Tεχνολογία αιχμής

Και σε αυτό το μοντέλο το σύστημα πολυμέσων έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση του οδηγού μέσω μιας κεντρικής οθόνης 13 ιντσών, που προβάλλει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Επίσης, η οθόνη 5,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι του οδηγού τον ενημερώνει για τις πιο σημαντικές πληροφορίες, όπως ταχύτητα, δεδομένα οδήγησης, πλοήγηση και ενεργά συστήματα υποβοήθησης. Η προαιρετική head-up οθόνη προβάλλει πρόσθετες πληροφορίες χρησιμοποιώντας και επαυξημένη πραγματικότητα.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο μεγέθη μπαταρίας και τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος. Το ENYAQ COUPÉ iV 60 φέρει μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 62 kWh (58 kWh net). Ο ηλεκτροκινητήρας υπόσχεται ισχύ 180 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η πιο ισχυρή εκδοχή, ENYAQ COUPÉ iV 80, έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 ίππων. Οταν είναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 82 kWh, τότε δημιουργείται η πιο μεγάλη σε αυτονομία έκδοσή του, που μπορεί να καλύψει περισσότερα από 535 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Η τετρακίνητη εκδοχή έρχεται με την έκδοση ENYAQ COUPÉ iV 80x που είναι εξοπλισμένη με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW στον μπροστινό άξονα.