Με κόκκινο χρωματίστηκαν τέσσερις περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη και συγκεκριμένα η Πέλλα, η Ημαθία, η Καβάλα και η Πιερία. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των επιδημιολόγων βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι δεν έχει αποτυπωθεί προς το παρόν εικόνα συγκράτησης του τέταρτου κύματος, κάτι που ισχύει για την Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές αυξημένου κινδύνου εφαρμόζεται ένα μίνι lockdown για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς που συνοψίζεται σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, και σε απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας. Την ίδια ώρα, αντιθέτως, οι δείκτες έδειξαν σαφή βελτίωση σε Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, Ηράκλειοκαι Ικαρία, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να περάσουν από την κόκκινη στην πορτοκαλί ζώνη.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. Εν τω μεταξύ, 2.422 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σε μια περίοδο που τα τεστ έχουν πολλαπλασιαστεί (ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά το ίδιο διάστημα ελέγχθηκαν περίπου 183.000 δείγματα). Από τα ίδια δεδομένα προκύπτει ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοιείναι364. Από αυτούς, το 81% έχειυποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 330 (90,66%) είναιανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 34 (9,34%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους, επιπλέον 37 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους έπειτα από σοβαρές επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19.