Ο Νικ Κέιβ θα μοιραστεί σε ένα νέο του βιβλίο σκέψεις και συναισθήματα για τα χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του. Οπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Canongate, το βιβλίο του Κέιβ με τίτλο «Faith, Hope & Carnage», που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2022, θα καλύψει την προσωπική ζωή του αυστραλού ροκ μουσικού δημιουργού τα τελευταία έξι χρόνια, μιλώντας για ιδέες όπως η πίστη, η τέχνη και η θλίψη.

Ο δεκαπεντάχρονος γιος του Κέιβ, Αρθουρ, πέθανε τον Ιούλιο του 2015, όταν έπεσε από έναν γκρεμό στο Μπράιτον έχοντας βρεθεί υπό την επήρεια LSD. Από τότε ο Νικ Κέιβ έχει δώσει πολύ λίγες συνεντεύξεις, αλλά η περσινή περίοδος εγκλεισμού λόγω του COVID-19 οδήγησε στη δημιουργία αυτού του βιβλίου, το οποίο ο εκδότης του περιγράφει ως «φόρο τιμής στην ακινησία».

«Ηταν μια παράξενη ευχαρίστηση να μιλήσω με τον Σον Ο’Χέιγκαν για αυτούς τους αβέβαιους καιρούς» είπε ο Κέιβ για τις συναντήσεις του με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Observer», από τις οποίες προέκυψαν 40 ώρες συνέντευξης. Ο Ο’Χέιγκαν, ο οποίος γνωρίζει τον Νικ Κέιβ εδώ και τριάντα χρόνια, είπε πως είναι ένα βιβλίο με οικείες και συχνά εκπληκτικές συζητήσεις, στις οποίες ο Κέιβ μιλά με ειλικρίνεια για τη ζωή του, τη μουσική του και τη δραματική μεταμόρφωση και των δύο που προκλήθηκαν από την προσωπική τραγωδία του.