Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τη μεταγραφική του ενίσχυση ο Ολυμπιακός. Με τον Γκάρι Ροντρίγκες να γίνεται το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Μια ντουζίνα κινήσεις με θέα στη δημιουργία της επόμενης αγωνιστικής version του πρωταθλητή Ελλάδας. Και τελικά ο σχηματισμός ενός ρόστερ που μοιάζει να έχει όλα εκείνα τα συστατικά της επιτυχίας. Τις προϋποθέσεις ώστε οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο να πετύχουν τους στόχους της σεζόν, αλλά και να βάλουν τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Για τον νέο κορμό. Τις νέες σταθερές στο παιχνίδι τους.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες (31 χρ.) που μάλλον δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις μιας και ήταν στα μέρη μας τη διετία 2015-17 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, υπέγραψε για 3 χρόνια. Ο Χένρι Ονιεκουρού (24 χρ.) υπέγραψε για 4 χρόνια. Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι στα πρόσωπά τους μπορεί να βρει δύο wingers πολύ σημαντικούς για τη νέα του ομάδα. Πλάι στον Γιώργο Μασούρα (27 χρ.), τον Μάριο Βρουσάι (23 χρ.), τον Αγκιμπού Καμαρά (20 χρ.), τον Αλγκασίμ Μπα (20 χρ.). Και φυσικά μαζί με τον αειθαλή Ματιέ Βαλμπουενά (37 χρ.) και τον «δανεικό» Ρόνι Λόπες (26 χρ.) υπάρχει πλέον μια 8άδα ακραίων και μεσοεπιθετικών που προσφέρουν στο τεχνικό τιμ ένα σωρό από δυνατότητες. Για διαφορετικούς σχηματισμούς, για διαφορετικά αγωνιστικά στυλ κ.λπ. Υπάρχει βάθος στο ρόστερ. Υπάρχει ποιότητα. Απομένει βεβαίως το δυσκολότερο. Η δημιουργία της νέας ομάδας. Η προσπάθεια της εναρμόνισης, το μοίρασμα των ρόλων, ο χρόνος που απαιτείται ώστε πολλοί καλοί διαφορετικοί ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν ομοιογένεια…  

«Ανυπομονώ»

«Εχω ξαναπαίξει στην Ελλάδα, οπότε ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει υπέροχους φιλάθλους. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο γήπεδο. Ελπίζω ότι θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα μαζί. Ανυπομονώ να δω τους φιλάθλους μας από κοντά» προλόγισε ο Γκάρι Ροντρίγκες τη νέα σελίδα της καριέρας του.

«Είμαι φιλόδοξος. Θέλω να κερδίσω τρόπαια. Δεν είμαι εδώ για να επαναπαυτώ. Υπήρξαν μερικές προσφορές από άλλες ομάδες, ωστόσο οι συζητήσεις με τον σύλλογο μου έδωσαν καλή αίσθηση και όραμα για το μέλλον. Η Ελλάδα είναι μια ωραία χώρα με καταπληκτικούς φιλάθλους. Ολοι οι έλληνες οπαδοί είναι παθιασμένοι. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο εδώ».

Η διαδρομή του

Ο ολλανδός εξτρέμ με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι έμεινε ελεύθερος από την Αλ Ιτιχάντ (με την οποία είχε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 4,5 εκατ. ευρώ!) και ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία μιας τον Ροντρίγκες τον είχε στη μεταγραφική short list από το καλοκαίρι του ’20. Με τον ΠΑΟΚ ο 31χρονος στη διετία 2015-17 είχε 58 συμμετοχές με 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Γαλατασαράι (3,5 εκατ. ευρώ) και μιάμιση σεζόν με 78 ματς και 16 γκολ.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αλ Ιτιχάντ, η οποία τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2019 έναντι εννιά εκατομμυρίων ευρώ.

Στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας παρέμεινε για έξι μήνες και είχε 11 συμμετοχές με ένα γκολ, ενώ τη σεζόν 2019-20 επέστρεψε στην Τουρκία ως δανεικός για λογαριασμό της Φενερμπαχτσέ όπου μέτρησε συνολικά 29 συμμετοχές με τέσσερα τέρματα.

Ο Ροντρίγκες επέστρεψε στην Αλ Ιτιχάντ, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2020-21 με 17 εμφανίσεις και τέσσερα γκολ, ενώ φέτος είχε προλάβει να παίξει σε δύο ματς ως βασικός στις αρχές Αυγούστου αλλά στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με το Πράσινο Ακρωτήρι ο νέος άσος του Ολυμπιακού έχει 30 συμμετοχές (5 γκολ).