Αν νομίζουν οι Α-πολιτικοί ότι κάτι σπουδαίο πέτυχαν με τα πυρηνικά υποβρύχια που θα χρυσοπληρώσουν στα UKUS, ας ρωτήσουν και τον κ. Τσίπρα: ολόκληρη πυρηνική βόμβα -το ελληνικό χρέος- είχαν στα χέρια τους, μαζί με τον κ. Βαρουφάκη, το 2015, απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα όλη την Ευρώπη αν δεν τους χάριζε τα δανεικά.
Το αποτέλεσμα ήταν να φορτωθεί η GR χρέη και ζημιές μεταξύ 80-200 δισεκατομμυρίων – με τα οποία βεβαίως θα μπορούσαν να είχε αγοράσει από τα UKUS πολλαπλάσια πυρηνικά από αυτά που παρήγγειλe η Α, να μην τρέχει τώρα πέρα-δώθε ο κ. Δένδιας διεκδικώντας λίγα ψίχουλα αγάπης από όλες τις σημιτικές κυβερνήσεις Μεσογείου και Περιχώρων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Θέλω να πω, οι φαντασιώσεις ισχύος κοστίζουν πολύ ακριβά – στους φορολογούμενους. Οι φαντασιωνόμενοι πολιτικοί, δεν χάνουν τίποτα: μια χαρά δεν περνάνε σήμερα οι κκ Τσίπρας-Βαρουφάκης; Υπάρχει σοφός καταμερισμός εργασίας: εμείς πληρώνουμε τα χρέη που μας φόρτωσαν, αυτοί ετοιμάζονται να επιβούν ξανά σε δίφρο και να μας επαναφέρουν σε εκείνη την αλησμόνητη εποχή – χωρίς να έχουν εκλογικευθεί οι φαντασιώσεις ισχύος: «αν τολμάει, ας κάνει εκλογές», δήλωσε τις προάλλες ο κ. Τσίπρας, θιγμένος βαρύτατα που ο κ. Μητσοτάκης τον αποκάλεσε «γαλοπούλα επί σφαγήν». Αν μη τι άλλο, διασκεδάζουμε με τον εύχαρι πολιτικό διάλογο και ξεχνάμε εκείνο το έλλειμμα του 1.000.000 εμβολιασμών, που φαντάζει πλέον απειλητικότερο από το έλλειμμα του δημοσίου ταμείου.
Οι φορολογούμενοι μοιάζουν με τους γαμπρούς, μόνο που τους ξυρίζουν μετά τον γάμο, αυτόν που γίνεται για την αντιμετώπιση «εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας». Αλλά και το εξαιρετικής σημασίας θέμα, για το οποίο γίνονται εκλογές, προκύπτει αυτομάτως αμέσως μετά από αυτές, όταν καταμετρώνται οι ζημιές που άφησαν στο κρατικό θησαυροφυλάκιο. Διότι εδώ εφαρμόζουμε την τελευταία λέξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως εξειδικεύεται στη θεωρίας των αυτοματισμών: αναγγέλλει στην πρόεδρο ο πρωθυπουργός «θα γίνουν χάλια τα πράγματα μετά τις εκλογές, ζητάω εκλογές για την αντιμετώπιση αυτού του εξαιρετικής σημασίας θέματος». Γίνονται εκλογές, είναι μαύρα χάλια τα πράγματα – «είδατε πού το έλεγα;», θριαμβολογεί ο πρωθυπουργός· ακριβώς έτσι έγινε το 2009.
Όσο για τα πυρηνικά υποβρύχια του Α των AUKUS, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα γέρνουν όταν θα είναι έτοιμα προς παράδοσιν, γιατί θα έχει αλλάξει η κυβέρνηση ώσπου να τα φτιάξουν. Είναι μεγάλα προγράμματα αυτά, διαρκούν χρόνια πολλά, κοστίζουν ακριβά (στους φορολογούμενους) και ενίοτε οδηγούν σε χρεοκοπίες.