Το πάθος των οδηγών για τα ρόουνστερ δεν απομειώθηκε σχεδόν ποτέ. Απλά, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στρέψει τα φώτα της σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια, με μοντέλα που φέρνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες (όπως συμβαίνει με τα SUV) και έχει παραγκωνίσει τις σπορ, διθέσιες προτάσεις που ίσως να επιστρέψουν στο μέλλον με νέα συστατικά, ως προς τη σχεδίασή τους και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο θα κινούνται (η ηλεκτροκίνηση μοιάζει σχεδόν μονόδρομος). Το Aura Concept αποτελεί τον καρπό τεσσάρων φιλόδοξων εταιρειών, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού, διθέσιου μοντέλου, που προς το παρόν παραμένει σε πρωτότυπη μορφή. Ειδικότερα, οι φίρμες Astheimer, Potenza Technology, BAMD Composites, Conjure – Spark EV έδωσαν τις πρώτες εικόνες από το Aura EV, που εκτός από ηλεκτρικό, οι κατασκευαστές του περηφανεύονται ότι είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά και έχει μινιμαλιστική σχεδίαση.

Mε αυτονομία 640 χλμ.!

Αξιο αναφοράς είναι ότι το συγκεκριμένο, τολμηρό πρότζεκτ των τεσσάρων βρετανικών φιρμών έχει χρηματοδοτηθεί από το κράτος και την υπηρεσία Office for Zero Emission Vehicles, που ουσιαστικά ενισχύει όσες φίρμες θέλουν να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση.

Εκ πρώτης όψεως το Aura διακρίνεται από το αεροδυναμικό του στυλ – για το οποίο έχει ασχοληθεί αποκλειστικά μόνο μια εταιρεία, η Astheimer Design – ενώ ακολουθεί τις σύγχρονες επιταγές σε επίπεδο τεχνολογικών καινοτομιών. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και η εταιρεία αναφέρει ότι έπειτα από μια πλήρη φόρτιση μπορεί να καλύψει έως 640 χλμ. Για την κίνησή του το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει δύο μπαταρίες 44 kWh η καθεμία, με την πρώτη να είναι τοποθετημένη στο μπροστά και η δεύτερη στο πίσω μέρος, για τη βελτίωση της κατανομής του βάρους. Στο εσωτερικό του δεσπόζει η μινιμαλιστική φιλοσοφία, ενώ τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός έχουν πίσω τους δύο ενισχυμένα ρολ μπαρ, που εκτός από την αισθητική τους «υπερβολή» έχουν και καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια, σε περίπτωση ανατροπής. Το νέο μοντέλο είναι αρκετά όμορφο, όμως δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε και αν τελικώς θα βγει στους δρόμους.