Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού σήμερα, μια μέρα που θέσπισε πέρυσι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζοντας τη σημασία της σπατάλης τροφίμων. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται πως τα τρόφιμα που καταλήγουν ετησίως στον κάδο απορριμμάτων φτάνουν τα 1,3 δισεκατομμύρια τόνους, ενώ περισσότεροι από 88 εκατομμύρια τόνοι φαγητού πετιούνται κάθε χρόνο στα σκουπίδια της Ευρώπης, γεγονός οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς τα ποσοστά φτώχειας που καταγράφονται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ